lördag 27 juni 2009

Skepp åh hoj...

Nu är det gjort! Syrrans båt har landat i Hällvattnet. Igår skulle det ske, hörde ryktas om att dom skulle bege sig kl 17.... Avbröt fläskstekningen i Vika och brännde iväg hem för att hinna se ekipaget..Högfartsblå bil och båt for som en raket förbi. Bilden blev därefter. Efter sedvanlig tacoätning bestämmde vi att fara upp till Hällvattnet. Där var det härligt, strålande sol och en härlig strand mötte oss. Båten hade landat i vattnet med hjälp av Per-Emil och Gustav. Det hade gått utan problem. Jag hörde varken tal om champange eller namn på båten, så det hade nog Syrran glömt!

Båten gick som hejsan ute på sjön. Annica och Gustav körde på som tusan. En Volvo B20 motor är det som driver fram denna pärla. Så mitt i båt körningen kom en vattenskoter i högsta fart. Ett stycke Sundberg var ute och svalkade sig. Drog en lov förbi båten och gjorde "värdens sprut" över hela ekipaget, och sekunden efter gjorde Herr Su en djupdykning själv ner i vattnet, körde nog lite för fort. Synd att man inte hann fånga det på bild.

Då hände det! Plötsligt stannade motorn och båten började driva iväg mot land. Vad hade hänt? Hade verkligen trotjänaren B20 lagt av.....Tur att Sjöräddningen fanns på plats. "Vattensprutarn" kom snabbt till undsättning och bärjade hem hela ekipaget till land.Vad hade hänt med motorn då? Den hade inte "sköre" i alla fall. Nej, ett snöre fram i fören hade ramlat i sjön och snurrat in sig i propellern. Så efter diverse grejsande var motorn fri från repet och motorn gick att starta igen!!Nova var betydligt tuffare än sin Mor, hon ville gärna ta en åktur med Anders. Själv skulle jag få en hjärtinfarkt om jag "gatt" åka med på detta fartmonster..... Sambon därimot provkörde en sväng, såg väldigt nöjd ut....

Det var många som ville se Annicas läckra båt. Per, Robert och Annica tog ytterligare en sväng i kvällsolen, än fast "sjöräddarn" åkt hem till Skorped. Denna färd gick utan problem....Här håller motorexperterna på att skruva lite. Var det länspumpen som skulle kollas upp måntro??
Oscar längtar tills han får följa med på en riktig åktur. Tyvärr hade vi inte flytvästar med oss. Så vi provåkte bara på stranden....
Kvällen avslutades med grillning i solnedgången. Härligt trevligt, förutom SVEÅTEJÄVLARNA, tillslut stod vi ut nå längre, utan åkte hem med två trötta, bitna barn.
Tack å hej,

1 kommentar:

  1. fina bilder!! Själv har ja lega lite lågt med bloggandet.. Måste ju skruva i Jollen hele tiden.....

    SvaraRadera