måndag 20 juli 2009

Åselehelgen är över...

Åsele måste ligga i nån slags radio skugga. Hade ju datorn med mig och köpte ett special internet under marknadshelgen. Det funka ingenting. Gick inte att ta sig ut på nätet. Däremot fanns det andra oskyddade nät man kunde gå in på. Men det gick ju inte länge så tog strömmen slut i datorn, och på våran "camping" fanns ingen ström att köpa.....Så nån bloggning blev det inte, men här kan ni få en liten uppdatering..
Alicia och Nova trivs med campinglivet.....

Torsdagens Lycksele bad blev inställt, det hotades att det skulle regna hela dagen så vi bestämmde oss för att fara och se på folkrace istället. Där var det full fart och medans vi stod där i regnkläderna tittade solen fram och det blev kok hett. Efter nån timme blev barnen less så sällskapet dörnade hem igen. Beslöt att fara till Stamsjön och bada istället. Men vips på nån minut hade solen stuckit iväg och svarta moln dök upp i rasande fart och sen kom världens oväder, åska och blixtrar på samma gång. Trodde det skulle slå ner i vagnen. Det började störtregna och hagla för fullt. Haglen var stora som tennisbollar (lite överdrivet?)....Vi blev till och med utkörda från Systembolaget pga strömavbrott. OTUR!!

Vi sökte skydd i husvagnen och satt där tills ovädret stuckit iväg. Då kom solen tillbaka och allt blev frid och fröjd. Vi gick upp till Faster Britt för att duscha och träffa mina kusiner. Trevligt, brukar träffas varje år under marknaden. Efter det gick vi till vagnen och åt Thailändsk kyckling gryta och risnudlar, men utan vin, det var ju stängt där man införskaffar den drycken pga ovädret.....Sen på kvällen gick vi och hälsade på hos Skorpedsborna som hade anlänt till en camping längre ner.
Natten avslutades utanför en rörmockares husbil med mycke skratt och tok......
Fredag är marknadsdag. Gick på marknaden i Strålande sol. Det är alltid fint väder när vi är i Åsele(förutom haglet då). Jag gick till Vero Modas stånd. Det är tradition för min del. Så nu är jag ägare till två par nya jeans och en top för summan av 100kr. Billigt och bra. Sen åkte barnen karusell för fulla muggar medan föräldrarna tog det lugt i slänten...På kvällen kom Janne och Karin och grillade med oss innan dom skulle se Larz-Kristers. Barnen blev så småningom trötta och gick å la sig och vi satt och surrade en stund utanför Allans husbil.......
På lördagen fortsatte både solskenet och marknadsgåendet. Vi fick lite besök till husvagnen och drack en svalkande drink, fast den var inte uppskattad av alla......
Systrarna Lygdman och deras mor for iväg förbi Alcazar som uppträdde på Hembygdsområdet. Där var det tusentals personer som stod och trängdes så vi fortsatte vår färd och hittade en annan scen där det inte alls var nån trängsel. Undra varför??

Sen vallade jag sällskapet till Vero Moda så ocskå mamman och syrran kunde göra lite fynd.

Även denna dag avslutades nere vid karusellerna. Barnen åkte som bara den och vi satt och latade oss, sen gick vi tillbaka och grillade upp resterna från gårdagen. På kvällen kom Britt på besök och senare kom Annica, mamma, Lisa och Sara förbi. Vi gick bort till öltältet en sväng medan Annie stannade hemma och var barnvakt. Men där var det flera "kilometer" kö, så vi stod i slänten och lyssnade ett tag sen gick vi hem till var vört. Fick även se två stycken Skorpeds herrar slira förbi på gatan, men dom hörde inte att vi ropa......

Alla dagar lika.... Söndagen var också marknadsdag och vi gjorde lite mera fynd. Oscar köpte några bilar och ett par byxor.
Han fick också sin sedvanliga mask av Annie och Morfar, så nu har han tre stycken fulingar. Kan va bra å ha....
Ove är inte bara en duktig rörmockare, han kan kasta lasso också!! Här hjälper han Kasper att få ner sitt nya flygplan som flög iväg lite väl långt......Jag och Allan tittar på.


Kvällen avslutades med pizza och sen Tomas Dileva. Han uppträdde på Hembygdsgården. Inte lika mycke folk som på Alcazar, men dom ä ju ändå lite häftigare.....Eller?

Så var denna tripp avklarad. Det är bara det tråkiga kvar. Städa vagnen och tvätta berget med smutskläder.....Måste nog börja direkt. Ha det bra.... kom bara ihåg att titta på Lottas program på tvn ikväll och håll utkik efter Skorpedsbor. Har hört ryktas om att det kryllar av dom där ikväll....Sen kan man avsluta med en Beck film....Kan det bli bättre?

2 kommentarer:

  1. Fel fel fel.... Di Leva är bara SÅ mycket bättre än Alcazar....!!! FRED å KÄRLEK till alla.

    SvaraRadera
  2. Den där klänningen hade Dileva när vi såg han uppträda i september 2008

    SvaraRadera