torsdag 7 april 2011

Framtidsverkstad!

På tisdagkväll var jag och ca 25 andra Skorpedsbor på möte om Skorpeds framtid/överlevnad. En kvinna som heter Katarina Lundqvist ledde projektet. Jag har varit på en precis likadan tillställning på Bygdegården en gång förut. Då hette projektet "Ljus framtid" Det var i början på 90talet och det var samma kvinna då som nu som var bas......Det projektet öppnade upp många drömmar och ideér, och i verkligheten resulterade det bl a i Datastugan på Bygdegården. Sedan var det nån som sa att golfbanan också är ett resultat av det projektet.......

Idén med en sån här framtidsverkstad är att börja stortartat med drömmar, ideér, fantasier  mm. Ingenting är förbjudet utan man kan bre på med vad som helst! Brainstormning.......Det är superkul!! Inga begränsningar....bara storslagna projekt!! Sen ska dessa "tokiga" ideér brytas ner till något mer konkret som går att arbeta vidare med. Vi fick alla välja ut vad vi tyckte var viktigast av alla punkter vi skrivit ner och sen fick vi arbeta vidare i grupper.

Brainstormningen fick en väldig fart på fantasin, eller vad säjs om att det i Skorped kommer att finnas IKEA-varuhus, pannkaksfabrik, hotell, slalombacke, tillverkningsindustrier, skorp-fabrik. Resturangtorn, ballongfärder mm.....Sen blir det också ridskola, gym, dansbana osv. Å allt gör sig självt egentligen har jag kommit på.......Det enda som behövs är ju Ikea-varuhuset, då ordnar sig resten.... Skolan får vara kvar, familjer vill flytta hit, jobben finns!! Kanon helt enkelt. Å det är bara ett samtal bort. Vilket nummer har den där Kamprad nu då.......?????

En pannkaksfabrik här i Skorped, och självklart är Pannkakorna gjorda av mjölk ifrån Tages kor.....Succé! Det låter bättre än dagens Tysk-pannkakor som barn och gamla får.....Att vi inte kan tillverka egna pannkakor här i Sverige! Sen ska vi ha en stor industri också, som ger många arbetstillfällen..... men, vad ska vi tillverka?? Förslag någon?? Vindkraftverk kanske?

Jag valde att vara med i gruppen som jobbar för arbetstillfällen i Skorped. Hur ska man locka företag till bygden?? Hur blir Skorped attraktivt för egenföretagare?  Svåra frågor som blev i princip omöjliga för oss att jobba vidare med. Men, vi försökte med gott mod! Det blev en hel del slams på slutet av kvällen......Trötta vuxna har svårt att få nått vettigt gjort! Men, skratta gjorde vi som sagt, och en del av gruppen ska jobba vidare med projektet. Så hör av er med ideér, förslag mm, så att SKORPED förblir en blomstrande by!!

(Vilka vill jobba hos mig på Ikea ??)

Nä, tillbaka till verkligheten......bäst att hänga en spytvätt!

2 kommentarer:

  1. Du glömde skriva att det kommer att ligga på Hermansjön...

    SvaraRadera
  2. Ja visstja! Men, jag tror att Hermansjön va lite ljug......Aspeå var rätta stället....

    SvaraRadera