lördag 17 april 2010

Vilket blomstrande företag.....

Idag åkte vi iväg på studiebesök hos Tage Hellström. Det var en verklig upplevelse, helt olikt en gammeldags lagård. Ett riktigt stort företag som säkert har 10 anställda. Lagårn var fullproppad med mjölkkor och även en hel del kalvar. (Dom var sötast......).
Det här verkar vara en Kos favorit sysselsättning, det var många som låg och degade....
När korna blev sugna på att bli mjölkade gick dom till ett mjölkbås som sköttes helt automatiskt. Korna fick dessutom äta mat medans dom blev mjölkade, å sen slussades dom ut till lagårn igen.
Lagårdsägaren Tage Hellström i full färd med att förklara för alla besökare hur mjölkmaskinen fungerar.....
Dom här sötnosarna klappar man gärna....

Det var massor med folk som letat sig till Djupsjö igår och idag. Hörde nån som uppskattade gårdagen till 300-400 besökare och lika mycket idag. KUL! (vet ej om siffrorna stämmer)

I lagårns övervåning fanns ett superhäftigt "övervakningsrum" med uppsikt över hela lagårn. Hade jag jobbat hos Tage skulle jag sitta där hela dagarna.......Där fanns också en hel hop med uppstoppade djur, så man behövde inte känna sig ensam där uppe. Såg både uggla, ekorre och tjäder. I personalrummet bjöds det på kaffe, kakor och saft och sen när man kom ut på gården sålde Sportklubben sina populära hamburgare. Där kan jag tänka mig att det var lång kö hela dagen......Sportklubbens utsända hade fullt upp, dom grillade hamburgare på löpande band. Efter att vi fått vår beskärda del av både lagårdslukt och burgare drog vi iväg hemmåt igen, till nya äventyr......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar