måndag 12 oktober 2015

Knäckig äppelpaj

Skorped -3 grader soligt

Hejsvejs,

Har ni också massvis med äpplen som ni inte vet vad ni ska göra med? BRA, då kan ni göra en god knäckig äppelpaj att smarra på till eftermiddagskaffet. Den här pajen går fort som raketen att göra!

Här kommer receptet:

Ugn 175 grader

6-8 st Äpplen
kanel
150 g smält smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Skala och skiva äpplena, släng ner dom i formen och pudra över kanel efter tycke och smak. Smält smöret i en kastrull, blanda sedan ner övriga ingredienser och rör om. Fördela smeten ovanpå äpplena.
Det här fixar barnen galant alldeles själva. Så det enda föräldrarna måste hjälpa till med är att ÄTA upp pajen.
Skjuts in i ugnen i ca 30 minuter, pajen ska bli gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass. MUMS!!!
Kom ihåg = Ta riktigt mycket!!

Lycka till/ 
önskar en som gillar paj
(finns förresten en bit kvar ser jag. Den skyndar jag mig att äta upp nu medans ungarna är på skolan....Ja, se dum ä man då inte, He, he!!)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar