Vad roligt det är när man har hittat så mycket bär att man nästan måste "slösa" bort dom :-) Idag har jag bakat Hallonmarängkaka. Gött som bara den!!
Hallonrutor med maräng
LANTISLYGDMANS Hallonrutor med maräng
kakan:
3 dl socker
100 gram smör, rumsvarmt
5 äggulor
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
ca 2 dl hallon
100 gram smör, rumsvarmt
5 äggulor
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
ca 2 dl hallon
Rör smör och socker, rör i äggulorna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ihop mjölblandningen varvat med mjölken ner i ägg/smörbunken. Bred ut smeten i en bakpappersbeklädd liten långpanna (snoddasform). Strö över hallonen på kakan.
Marängen
5 äggvitor
4 dl strösocker
"Ett pyttestänk ättiksprit"
4 dl strösocker
"Ett pyttestänk ättiksprit"
Vispa äggvitorna till vitt skum. Tillsätt socker lite i taget under vispning och ättiksprit. Bred marängen över kakan. Skjuts in i ugnen på ca 175-200 grader i 40 min eller tills den är klar ;-) Låt svalna, skär i bitar. ÄT UPP ALLTIHOP!!
Det här momentet är jävligt viktigt! Kom ihåg att slicka skålen :-))))
MUMS!!
Nu hörrni, ska jag rusta om och bli sexigast i Skörpe-skogen....På med JULA-brallerna och full fräs mot kantarellerna!!
Over and out
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar