torsdag 14 april 2011

Kantarellpaj!

Igår kväll gjorde jag en Kantarellpaj med västerbottenost och soltorkade tomater..........Mmmmmm! Hade upptäckt att det fanns en hel del trattisar kvar i mina gömmor och det är bäst att använda upp dem. Det smäller ju bara till så är det svampsäsong igen.... Pajen är ett eget påhitt med lite inspiration från nätet. Här kommer receptet om ni vill prova att göra en troligtvis supersmarrig paj!

Lindas kantarellpaj

DEG
150 gr smör
3 dl mjöl
2 msk vatten
Mixa ihop allt och låt degen vila en timme eller två.....Kavla ut degen i ett pajskal, nagga.

FYLLNING
Trattkantareller, så mycket du kan avvara....
1 st purjolök
3dl västerbottenost
3-4dl grädde
4st ägg
soltorkade tomater
salt, peppar/chilikrydda

Stek svampen och purjon, salta, peppra. Häll det i pajskalet. vispa ihop ägg, grädde och krydda. Blanda i den rivna västerbottenosten. Slå sörjan över svampen. Toppa med strimlade soltorkade tomater. Skjuts in i ugnen i 200grader ca 30/40 minuter, tills pajen har "stannat" och ser klar ut.

Servera med en god sallad och en  hel vindunk!! Mums......Längtar redan till påskbuffén. Det är nämligen då den här läckerheten ska slinka ner i magen! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar