söndag 6 november 2016

Oj, så fel jag hade...

Hej hopp!
Bildresultat för kakelugn
He, he!! Igår påstod jag att Ethel absolut inte hade någon eldställning där hon bor i Stockholm. Jag hade väldigt mycket fel! I lägenheten där hon huserar fanns minsann 4 stycken kakelugnar och en till och med på hennes rum :-)))

Igår var vi som sagt på värsta examensbjudningen i Mosjö. Jättetrevligt att få träffa Ethel, lilla Michelle och nyaste tillskottet i släkten. söta Sally!! Lisas och Robins bebis.

Mer om detta senare. Nu måste jag klinka lite på gitarren. Ikväll är det ju kurs igen

/Tack å hej 

lördag 5 november 2016

Spökvandring!!

Hej hopp!
Bildresultat för spökeBildresultat för spökeBildresultat för spöke
Ni vet väl om att Sandra Wallentin mfl ordnar SPÖKVANDRING OCH SPÖKDISCO för alla barn ikväll på Bygdegården i Mosjö!! Låter ju jätteskoj och kusligt på samma gång.....skulle själv vilja gå en sån där spökvandring ;-)))

Eventet är mellan 17.00 och 21.00 och barnen ska ha med sig en ficklampa. Om jag fattat det hela rätt så är det helt gratis också. BRA jobbat alla ni som ordnat detta.

Hade jag inte haft en EXAMENS-DONNA att fira hade jag nog själv gått den däringa spökvandringen med....Om jag vågat!!


Näpp, nu måste jag fixa frillan och make up

/Tjingeling 

Ett hem utan eldställning...

Kuckeliku 😎
Ni vet väl att ett hem utan eldställning är inget hem!!! Så sant som det är sagt! Det var bröderna Landby som myntade detta uttryck 💪💪💪 Bröderna Landby for president!!! 

Och annars? 

Jo, idag laddar man upp för att få träffa Ethel. Ska bli intressant att intervjua henne om hur det går i Stockholm. Där hon huserar finns det då säkert ingen eldställning

/Hörs å syns



fredag 4 november 2016

Redo för en "halvdag"

Tjo flöjt!

Tänk att man har bytt bort från att jobba på hemtjänsten med säkerligen arbetspass exakt hela helgen mot att gå en halvdag idag då det är fredag innan Alla helgons dag. Jo jag tackarrrrr!! Tandvården är inte bara väldigt intressant och roligt, det är mycket bättre tider också :-)))))

Det måste FIRAS redan ikväll. Jag har väl den sedvanliga champagnen på kylning nu också...
Bildresultat för champagne rosa
Tänk att jag stärme om champagnen hela tiden, fast jag aldrig dricker upp den! Men, imorgon då ska Länsman FIRA en som tagit examen, så då måste väl skumpan fram!!!!

/Over and out 

torsdag 3 november 2016

En sväng till Mellansel igen,

Tjo ho!

Oj, vad dagarna går rasande fort! Nu har ju hela veckan gått snart :-) Idag har det varit en väldigt intressant praktikdag.
Bildresultat för tandvård
Alltid schysst att få se det man läst om i teorin "in real live". Då fastnar det i den här törskallen lite bättre!


Sen har jag även bränt iväg till Mellansel igen. Denna gång för att lämna tillbaka SSKs provkläder, plus lämna in beställningen. BRA, då är första etappen avklarad....

Och nu är det bara att börja gå an med nästa projekt = Skriva in några stödord till LIA rapporten

/Tack å hej 

onsdag 2 november 2016

Napoleonbakelser!

Hello,

I Söndags drog Oscar till och bakade Napoleonbakelser. Jag måste erkänna att jag var väldigt skeptiskt till det hela från början.....Men, han gav sig inte utan skulle pråmt göra dessa. Och med facit i hand så klarade han utmaningen med bravur!!! Jättefina, smarriga bakelser! Det svåra med såna här bakelser är att dom består av smördeg som man ska kavla ut i "treslag". Alltså kavla ut, vika ihop i tre delar. Kavla ut igen osv.....ett fasligt kavlande och kylning om vartannat. 
Kavling pågår

Här kommer receptet om ni känner er manade:

NAPOLEONBAKELSER 
ugn 225 grader
Smördeg
4 dl mjöl 
1 nypa salt
250 g smör, kallt i bitar
1 äggula
1 tsk pressad citron
knappt 1 dl vatten
Smörkäm
Här tog vi färdig kokmarsan. Ca 2 dl 
Fyllning
3–4 msk äppelmos 
3 dl vispgrädde
Garnering
2–3 msk hallonsylt
Glasyr
1 ½ dl florsocker
2–4 tsk vatten
Gör så här:
Skär smöret i bitar och släng ner i matberedaren. Tillsätt mjöl, salt och mixa lite. Tillsätt resten av ingredienserna och kör snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i kylskåp 15-30 minuner. Kavla ut degen till en tunn fyrkantig ruta. Googla på treslag om ni inte vet hur ni ska kavla ut. Låt degen vila svalt mellan varven. 

Kavla ut degen till en rektangel, ca 30 x 40 cm direkt på en plåt med bakplåtspapper. Nagga bottnen med en gaffel. Grädda bottnen mitt i ugnen 10-15 min eller tills den har fått en lite brun yta. Håll koll, vi höll på bränna upp den. Låt den kallna helt på plåten. Jämna till kanterna efter gräddningen och dela bottnen i 3 lika breda delar.
Bred ut ett lager äppelmos på den understa bottnen och lägg sedan på nästa botten och bred ut ett tjockt lager vaniljkräm.
Vispa grädden och bred ut ett riktigt tjockt lager ovanpå vaniljkrämen. Sen brer du ett tunt lager sylt på sista botten där den ligger på plåten. 
Rör ihop glasyren och bred ut den på sylten. Låt det hela stelna svalt. Sedan skär du syltlängden i ca 4 cm breda bitar, och lägger dessa ovanpå grädden. Skär sedan resten av bakelsen med en vass kniv. Ställ svalt för att stelna till lite. Våra hade en tendes att vilja tippa, så skär inte för smalt, gör hellre lite mer fyrkantiga bitar är mitt tips.
RESULTATET!!! Superfina bakelser. Riktigt bra tycker jag för att vara första gången
Goda var dom också!


/ADJÖKEN 

tisdag 1 november 2016

50 kg älgkött...

Tjo faderittan!

Igår kväll fick man hem 50 kg prima älgkött. Mums, vad gott det ska bli...Och vilken service också! Köttet vacumförpackat och klart, bara att slänga ner i frysen, bara köttfärsen som skulle packas. Skönt :-)
Bildresultat för tjälknöl på älg
Förra helgen gjorde jag tjälknöl med "egenpåhittad kryddning" och potatisgratäng till det. Supergott!!

Nu ett kom ihåg:

SSK dressarna går att beställa till och med i morgon. Så hör av er till mig på 070-650 1662, smsa eller kom förbi om ni vill prova. Nu har vi 50 ST BESTÄLLNINGAR!!!

Tack och adjöken