söndag 31 maj 2015

Morning!!

Tjo ho, 
Ligger och lyssnar på regnet som smattrar på husvagnstaket. Väldigt rofyllt tycker jag 😀😀

Vilken toppenhelg det har varit här i Sollefteå, god mat och dryck å massor av tjusiga bilar på stan. Ska ladda upp lite bilder ba jag köm hem te Skörpe. 

Syns å hörs! 

OBS ni kommer väl ihåg morsdagsbuffen på bygdegården idag. Åk dit och ät å fika så bidrar ni till ungdomsverksamheten 😎😎

fredag 29 maj 2015

Dålig stil

POLISANMÄLAN gjord!!

Far å flyg!! 

Nog äre väl klåen att man inte kan skilja på ditt å mitt! Nu är det nån IDIOT som har stulit "min identitet".....Knäppgöken har handlat i mitt namn för 1 750 kr på nån fågla spelsajt!
Satt ju för tusan eftermiddagskaffet i halsen då jag upptäckte detta! "Jag" ha gjord å vä 1 750 kr på två minuter.....Morrrrr!! 

I alla fall så är det hela polisanmält nu, och Pugglepay har fryst min räkning tills dom får kopia på Polisens anmälan. Då kommer räkningen att makuleras. Och mitt personnummer har dom spärrat för vidare köp hos dem. Företaget påstod att man måste ha både personnummer och siffrorna på någon id-handling för att registrera sig. Men, enligt polisen jag talade med så kan det räcka med att någon får tag i ens personnummer så kan det bli möjligt att göra sånt här!! Usch å fy....

Nä, det är nog bäst att gå under jorden på riktigt!! Jag börjar redan nu genom att dra iväg till SOLLEFTEÅ över helgen. Här ska badas, campas och tittas på fina bilar! 

Hare gött/
Och vi syns i Sollefteå 



torsdag 28 maj 2015

Blir aldrig som man tänkt...

Hej å hå, 

Typiskt! Att Nova skulle bli sjuk just nu....Fast sjukdom kommer ju i och för sig aldrig lägligt. Bara att gilla läget. I alla fall så var jag rustad å klar inför jobb igår morse, hade till å vä hunnit ut å startat bilen. Va ba å stäng tåån igen.....Nova va febrig :-(

Så det blev till å vabba istället för att jobba. Och samma blir det idag. Hoppas hon piggar på sig tills imorgon för då är det ju CAMPING som gäll!!

Näpp, nu ska jag ta och starta Alvin å gänget och bädda in Nova i filten.

Hörs å syns


onsdag 27 maj 2015

Bunkra upp...

Hej hopp! 

När man ska ut och resa kan det hända att det ska puffas lite vid nåt festligt tillfälle. Sagt å gjort så gatt jag införskaffa mig lite reservdelar till min e-cigarett från electrocigarrette.se. Snacka om supersnabb leveranstid! På några fjuttiga dagar har man paketet i brevlådan. Schösst :-))))

Å när jag surfade in på sidan blev jag "lurad" till att köpa en sån här pjäs också. Så nu är jag verkligen rustad tills champagnen ska korkas upp! 

Over and out



tisdag 26 maj 2015

Känns BRA!

Kan bara inte låta bli att nämna detta om och om igen.....Fy FASEN vad det känns nice att åka till Turkiet om typ mindre än tre veckor!!! Jäkla dyng-regn-väder. Man få frysa tametusan jämt...

Stadsresan igår gick finfint. Bägge ungarna är nu klippta i fina frisyrer. Det blev en enorm hårhög på golvet innan Oscar va färdigklippt. Sen shoppade barnen shorts och lite andra somriga kläder. Va bara mamsen som blev utan......förutom ett par nya träningsshorts. 

Värst var att staden drog ut på tiden så vi missade Skorpeds Herrarnas hemmamatch på Bränna. Men, då har man ju facebook. Lätt som en plätt att få reda på hur det gick :-) 

Tjyvade detta inlägg ifrån Wahlström:


7 tim · Har redigerats · 
Än en gång så var det bra med folk på fotbollen i skorped. Herrar blev det 3-3 mycket bra spelat! Även så spelade damerna i dag. O bättre än motståndaren men förlorade med ynkliga 1-0.
Tänk att Skorped har så många duktiga spelare så vi har ett knatte lag, herrlag o damlag 🙌


TACK Å HUJ



måndag 25 maj 2015

Husvagnen framme :-)

YES!

Nu har husvagnen äntligen kommit fram ur sin vintervila!! Här ska det bli premiärcamping i Sollefteå i helgen. Det är Big meet där och det vill man ju inte missa. Har bokat plats på Risön. Bli NICE de! Och tur att man har åldern inne för att få campa.....hörde att det var 30 års gräns för att få checka in på Risön i helgen.....Vört man ska säj åt dom å höja te 40!

Synd att man inte har nån egen snöggen kärra å glida omkring i :-)

Ja happ, annars då?

Jo, idag bränner jag och barnen till stan efter skolan. Dom ska frisera sig innan Avslutningen, också tror jag att vi kanske måste uppdatera garderoben lite inför Turkietresan :-))))
Bäst att spana in hur marängerna har det inne i ugnen. 

Hörs/hej 



söndag 24 maj 2015

De ä i Aspeå de händer!!

Morning,

Igår kväll va jag å ragga i Aspeå! Inte ofta det händer. Och under den korta tid jag var där hann jag se både sol och regn och storm på nästan samma gång. Helsicke vilket oväder det blev ett tag. Men, trevligt att strömmen for för då fick man spöa barnen i tandpetar-poker senare på kvällen. Och laga tacos på gasolspisen. MYSIGT.

I alla fall så vill jag skicka ett bamsestort TACK till Åke och Svea i Aspeå! Tack för den fina kökssoffan som jag fick alldeles gratis :-))))) Nu ska jag fixa till den lite och sedan ställer jag den ute på altanen......och sen bliré te å ligg å lat sä hele sommarn.
Aspeå Station? Såg jag dessvärre inte till. Fint hus! Kan det finnas kvar?? och vart i så fall?

Kaffe.NU 
Tjing






lördag 23 maj 2015

Jag är NÖJD!

Tjolahopp,

Jag är nöjd över att jag drog till med 10 km springning igår och senare samma dag blev det ett hårt 45 minuters styrkepass! Det ä rakt för rolet när man känn att man bli starkare och orkar mer :-) Man märker det väl när man börjar använda ett nytt träningsprogram. Från början dug man inte te nånting, men efter att man härdat ut ett tag blir det faktiskt resultat. SKOJ!!

Nu har jag två veckor kvar att jobba på hemtjänsten....och betyder att det är TRE VECKOR kvar till Turkiet. Det närmar sig med stormsteg!! Vört man måste inventera sina sommarkläder? Känns ju egentligen rätt så avlägset i detta svinkalla hemska svenska väder . Men, i Turkiet där vet man att det är SOLSÄKERT!!
Nåt annat jag längtar till är dagens matdosa. Lax och potatis. MUMS! 


Puss å kram 

fredag 22 maj 2015

Grattis Skorpeds damer!!

Hej hopp!
Igår var det match på Bränna igen. Damlaget gjorde en strålande insats mot Nätra/Sidensjö och gick segrande ur matchen. GRATTIS!! 

135 i publiken och som vanligt gott fika å härlig stämning 😎 Skorped kan!!!!

Nästa hemmamatch blir på måndag och då står herrarna för underhållningen. 
Idag ska Nova till Hästgård Mosjö stall och rida igen. Här tränar hon att trava. KUL! 

Nu mot kaffepannan

Hörs/hej 


torsdag 21 maj 2015

Morsdagsbuffé!

Kuckeliku! 

Ni vet väl om att det är stor Morsdagsbuffé på Bygdegården i Mosjö den 31 maj 13-18! Ungdomarna i Baptistkyrkan samlar in pengar till sin verksamhet. ALLA är VÄLKOMNA att åka dit och äta å fika gott å billigt! 120 kr/vuxen och 60 kr/ barn.

Och just därför höll jag igår på att baka å förbereda vad Oscar/Nova ska bidra med till buffén. Vi är nämligen i Sollefteå på Cruising den helgen så jag kan inte fixa det samma dag. Så jag gjorde sånt som förhoppningsvis går att frysa ;-)))
Här har jag pajfyllning på G! En vegetarisk och en med körv...

In i ugnen. Tio ägg och 1 liter vätska gick det åt till fyllningarna.

Klart! En kryddig korvpaj och en tomat å champingjonpaj. Hoppas dom blev goda nu då :-)
Sen gjorde jag en kladdkaka och den här Keylimepajen. Tro hur den smakar? Har aldrig gjort den förut...

Over and out

onsdag 20 maj 2015

Hur ska harne gå??

Men. Herrege vilken intervju jag va på igår! Har aldrig varit med om dyligt. Det är 312 personer som ska intervjuas och det finns 40 platser!!! Blir nog tufft....fast jag hade min tjänst på folktandvården i Bredbyn som esset i rockärmen! Det höjde upp min placering i listan under intervjun.
Här höll vi till. Nipan, vad mysigt det är där...

Nu äre bara att vänta och hoppas! I mitten på juni får vi veta 😎

Nu mot skolan och hälsa på, 

Tjing

tisdag 19 maj 2015

Taxfreekatalogen har kommit!

Hej hopp,
Nu ni, nu har taxfreekatalogen kommit inför Turkietresan 😀😀 det betyder att det närmar sig med stormsteg! Längtar...

Och nu bränner jag till Sollefteå på intervju

Hörs/hej 

måndag 18 maj 2015

Intervjuerna avlöser varandra!!!

Tjo å tjim!! 

LINDA ANDRIETTA LYGDMAN har flyt just nu = Jag har ju sökt Tandsköterskeutbildning till hösten och nu har jag fått kallelse till antagningsintervju! Yippie!! Över 200 sökanden...

Så nu är det bara att ladda inför imorgon kl 10.00. Då blir det intervju i Sollefteå. I två timmar.....först gruppintervjuer och sedan enskilt. Vad fågeln ska vi tala om???


Håll tummarna! 

söndag 17 maj 2015

Polisen på besök!


Hejsvejs! 

Vilken rejäl städdag det blev igår. Först gick vi man ur huse och fejade och fixade nere i Vika, så nu är badplatsen KLAR inför sommaren. Vattnet har släppts på så om en vecka är det fritt fram att ta sig ett dopp.....


Det är årlig tradition att jag städar dasset och omklädningsrummen. Så nu är dasset såpskurat från topp till tå, och nya gardiner har satts upp. Så fint att man rakt blir SKITNÖDIG! 

I år var det rekord i antalet deltagare. KUL!! I Skorped hjälps vi åt. 

Och knappt hade vi städat klart badet så blev det dags för sopning av byvägen. Där var det också rekord i antal deltagare. Det kryllade av sopvilliga Skörpebor!! Sopningen avslutades med korv vid Minigolfbanan. Väldigt trevligt :-) 
Dom här bilderna knyckte jag av Kaj. Finns dom på FB så törs jag ha dom här a....
"Frössenharara" har sopat klart. Här försök vi å värma oss vid elden.

Efter denna suveräna arbetsdag blev det god middag på STATION. Där var det också fullpackat med folk. Vi har det rakt för bra här i Skorped!
Jodå....jag tog på mig den cerisa toppen igår a. 

Och sist men inte minst: POLISEN dök plötsligt upp på Puben igår natt. Vört dom tyckte det gick lite vilt till......njae, det tror jag väl inte. Vi satt bara fredligt och umgicks, så det var nåt helt annat dom va ute efter? Rätt så snögg va dom också. Herr Kling och Klang. Sexiga uniformer!! 

Nä, nu ska Länsman hoppa i duschen och göra sig redo för att gå te Kyrkan. Idag är det avslutning för Miniorerna/Scouterna. 

/Vi syns där




lördag 16 maj 2015

CERISE...

Kuckeliku!! 

Ledig helg. Känns ju rakt bra de :-) Firade igår med ett vinglas till tacosen...
Håll på "träna" å ha på mä nå anne än svart.....Köpte en Cerise topp på Nelly.com. Får väl se hur ofta den kom te å användas??

Nu ni!! Släng på er arbetskläa nu å far ner te Vika å hjälp till och städa :-) 

SYNS I VIKA! 



fredag 15 maj 2015

Morrn, morrn!

Tjo ho,

Jag är så himla nöjd med min Tradera iphone! Fast det går trögt att lära om sig till ny telefon.
Köpte mig ett skal också. Vitt.....kom till å bli förstört på ett litet kick! 

Hörrni!! Ni kommer väl ihåg att det är städdag i VIKA imorgon. Klockan nio är det start. Fika och hamburgare utlovas till alla städare :-) 

Å vi hinn bara städa klart badplatsen så blir det SOPNING av byvägen. Det börjar klockan tre.  Här utlovas det också nåt gott till alla deltagare. Lördagen blir alltså en riktig heldag då det gäll städning! 

/Tjingeling 

torsdag 14 maj 2015

Hästgård Mosjöstall

Ja happ, då var det väl "flygardan" då :-) Och jag gör mig redo för att flyga iväg å arbeta. Men, nu har jag nedräkning tills jag börjar mitt nya "jobb". Tre och en halv vecka kvar och TVÅ jobbarhelger.....sen är helgs-slaveriet ett minne blott :-)))))))) Yippie!

Här om dagen var Nova inbjuden till MosjöStall för att rida lite. Jätteskoj tyckte både hon och jag. Det är SÅ FINT där borta i Södra Mosjö. Kom ihåg att fara dit och köp ridlektioner så era barn får prova på.
Dom här getterna va ju bara hur söta som helst,

Stilig!

Nova gör Obelina klar för ridning. 

Fem tappra ryttare på banan,
Nova och tränaren Jolanda

Dom här två snyggingarna gick jag och hälsade på medans dom andra red iväg på en skogstur. 

Idag ska Nova få fara till S Mosjö och rida igen. Och imorgon med :-) KUL!! 


Puss å kram

tisdag 12 maj 2015

Vilken premiär för Skorped!!

Vilken kväll! Premiärmatch för säsongen på Bränna och matchen mot Kubbe/Norrflärke slutade 5 - 1 till Skorped. Vilken kanonstart för laget!! En riktigt trevlig kväll med enorm publik. Inte mindre än ca 160 pers hade letat sig upp på Bränna denna regniga måndag. 
SUCCÉ I SKORPED IGEN!! 

En stor dag för Skorped att äntligen kunna stoltsera med Herrlag i fotboll. Över 40 år sedan sist! Vi kan även konstatera att SKORPED HAR:

* Finaste dressarna
* Godaste fikat
* SNYGGASTE herrarna 
* Bästa Publiken 


Suddig bild....det var sån fart på spelarna att kameran inte hann med :-) 

Skorped kan inför denna säsong även skryta med nyrenoverade duschrum i omklädningsrummen. Nice!! Lägger väl upp en bild när jag får chansen....kunde inte gärna trava in te killarna med kameran i högsta hugg. 

Nu mot kaffepannan
ha en BRA dag där ute 

måndag 11 maj 2015

Trädgårdsfix!

Tjao,

Idag roar jag mig med att dona i trädgården. Hoppas på STOR rabarberskörd i år så jag kan göra massor med rabarberdricka! 

Här i pallkragen ska det sättas morötter 

Sen har jag roat mig med att besöka skolan.....ska göra det några dagar framöver. Riktigt intressant faktiskt 

Å nu ett viktigt kom ihåg!!! Skorpeds herrlag har premiärmatch ikväll kl 19.00 på Bränna! Missa inte det!!!

söndag 10 maj 2015

Där satt den😎

Hej hopp,

I morse sprang jag 10 km på 54.14 min!! Känns kanon👍 Det ä rakt för roligt å springa när man känn att det går bättre å bättre och att man orkar mer. Nästa gång  då jämarn ska jag slå mitt rekord som är 53 minuter....

lördag 9 maj 2015

Firandet fortsätter!

Tjo ho!

Firandet över "nya jobbet" fortsätter...
Igår kväll när jag kom hem efter jobbet överraskade Katrin mig med både skumpa och blommor. Att det skulle va så här trevligt att byta bransch kunde jag inte tro :-)))

SKÅL!

Testar

Testar att blogga genom nya mobilen

fredag 8 maj 2015

Nu är det KLART!!

Nästan att jag måste sprätta champagnen!! 


Nu har jag blivit beviljad tjänstledigt från och med den 8 Juni. YES! Känns riktigt intressant att få testa ett annat yrke en period. Nu jämarn äre Länsman som har helt rätt flyt....He, he, he!! Kanske jag måste köpa mig en trisslott också :-)
Min Mor kom och firade med mig igår kväll. Dock INTE  med champagne. Vi skålade med kaffe och massor med daimglass! Mums...

/Tjingeling

torsdag 7 maj 2015

Jag fick PLATSEN!!

YES,

Har ni hört! Jag fick platsen som tandvårdsbiträde-praktikant hos Folktandvården i Bredbyn. Vad kul att dom ville ha just mig :-) Kommer att bli superbra med tanke på tandsköterskeutbildningen jag sökt till hösten. Å just därför vill vi starta upp 1 juni, så jag hinner med pejla lite hur jag tycker yrket verkar.

Men.....nu gäller det bara att jag får tjänstledigt av min nuvarande chef. Finns ju som vanligt inge folk att tillgå. Så finns det ingen vikarie till min heltidstjänst måste jag vänta tills augusti för att få börja. HOPPAS!! Idag ska det beslutas i alla fall.


Tack å hej från en förhoppningsvis blivande dagtidsarbetare :-)


onsdag 6 maj 2015

Fina hönor!

Hej hopp,

I helgen va jag till syrran och spanade in deras nya familjemedlemmar. PRIMA "maran höns", inköpta någonstans i Näske. Såg ut att vara väldigt trevliga och fina birdies. Herr Tupp däremot va lite blygsam av sig.....men, det tro väl klåen de, när han bli ut för å sällskapa med flera brudar ;-)

Snygg tjej!
Kanonfint hönshus har Annica och Mats fixat. Bli så avundsjuk!
Harne ä tuppen de! Låg ba å tjures inne i boe hele tiiin. 

Så nu när man kör förbi "Billströms" håll man på kör å vägen varje gång. Gett ju glises ditti hönsbure för å kanske få se en skymt av sötnosarna.

Apropå sötnosar......här nedanför är bilder på riktiga sötisar med. En hel skock med barn som slavar på med veden. Lönen skulle utbetalas i form av glass.
Jättekul att jobba ilag...
Det var stora diskussioner bland barnen angående arbetet. Dom skulle ringa facket å arbetsmiljöverket å alla möjliga instanser,. Dom tycktes ha för dålig arbetsmiljö, värdelösa arbetsredskap osv osv, Ja, dom funderade till och med på att säga upp sig. 

Tack å hej 




tisdag 5 maj 2015

Mordet på Malin Lindström

Blir så jäkla förbannad! 

Visst satt ni  bänkade framför tvn igår när TV4 sände programmet "Svenska fall för FBI"? Gårdagens program handlade om mordet på Malin Lindström som skedde i Husum för nästan 20 år sedan.

Jag blir så förbannad och upprörd över det där fallet.....hur fågeln kunde den där misstänkta mannen frias?? Helt fucking obegripligt. Det tyckte dom där så kallade experterna på tvn igår också. Dom var helt övertygade om vem som låg bakom det hemska mordet!

Varsågod att bilda er en egen uppfattning. Den här artikeln hittade jag på Aftonbladet. Är från -98.

Fredag 12 juni 1998

 16-åriga Malin Lindström mördades 23 november i fjol. Hon hittades sexmördad ett halvår senare. Kroppen låg gömd i ett skogsparti nära E4 utanför Husum.
 En 20-åring från trakten har åtalats för mordet. I veckan började rättegången. Aftonbladet har granskat fallet.


– Han var på väg bli seriemördare
20-åringen förs in till rättegången vid tingsrätten i Örnsköldsvik. Han nekar till att ha något med mordet att göra men åklagaren har radat upp en mäng indicier som talar mot honom.
Foto: TOMMY MARDELL

Polisen: Misstänkte 20-åringen hade ritat av offret

ÖRNSKÖLDSVIK.Våldsporr, trasiga dockor, knivar och en läderpiska.
  En bisarr gömma hittades hemma hos 20-åringen som åtalats för att ha mördat 16-åriga Malin Lindström
  Han var på väg att bli seriemördare, tror experter.
  Andra pratar om en blyg pojke som mest sitter hemma vid datorn.
  Bilderna som visades vid rättegången i tingsrätten i Örnsköldsvik i går var av den arten att poliser med 30 år i yrket tittade bort.
  Bilder av en tonårsflicka som mördats med ett, för att låna polisens senaste modeord, ”övervåld”.
  Bilder på läderpiskor, fällknivar, porrbilder på nakna, bundna kvinnor, bilder på en machete, saker som hittades i ett hålrum under uthuset vid den åtalade 20-åringens föräldrahem.

En liten och späd yngling  Malin Lindströms föräldrar, som följer rättegången på plats, valde i går att komma först på eftermiddagen, för att slippa se bilderna.
  20-åringen, en ganska liten och späd yngling, klädd i en grönblå tröja och häktets byxor, satt mest med hakan i handen och tittade nonchalant på bilderna som visades av en nervös polis på en stor skärm.
  Chefsåklagare Lennart Lindskog är övertygad om att pojken som ett utslag av ”udda sexualitet” mördade Malin Lindström.
  Att ynglingen våldtog flickan innan han mördade henne med flera knivhugg och gömde henne i skogen.
  Rättsläkaren Olle Lindquist, en av Sveriges främsta experter på sjuka våldsbrottslingar, går så långt som till att hävda att polisen kan ha avslöjat en blivande seriemördare.

Indicier men inga bevis  Men trots en polisutredning som pågått i ett och ett halvt år och som omfattar nästan tusen sidor finns inte ett enda bevis mot 20-åringen.
  Åklagare lutar sig i stället mot en lång rad indicier som han anser räcker för en fällande dom.
  Aftonbladet har pratat med släkt, vänner och lärare och för dem råder det å andra sidan ingen tvekan om att pojken är oskyldig.
  Bakgrunden ser ut så här:
  Malin Lindström försvann spårlöst den 23 november 1996 då hon skulle besöka en kompis i Husum, några mil utanför Örnsköldsvik.
  Hon hittades sexmördad i ett skogsparti nära E4 utanför Husum den 22 maj förra året.
  Några månader senare greps ynglingen.
  Vittnen hade sett honom gå bakom Malin Lindström kvällen hon försvann.
  20-åringen nekade och efter 59 dagar i häktet tvingades åklagaren släppa honom.
  Men nya indicier grävdes fram och pojken häktades igen.

Han har nekat hela tiden  Genom de 32 förhören och under rättegången, som väntas pågå en vecka till, har han hela tiden nekat.
  20-åringen är född och uppvuxen i Husum, ett samhälle med tretusen invånare och norra Europas största massafabrik, två mil norr om Örnsköldsvik.
  Här bor han med sin mamma, pappa och tre systrar.
  Ingen Aftonbladet har pratat med kan i dag erinra sig någonting egendomligt i pojkens beteende, ingenting som skulle kunna förklara eller förebåda ett brutalt mord.

Satt mest hemma vid datorn  Tvärtom – han beskrivs som helt normal. Lite inbunden, höll sig på sin kant, hade inte så många vänner.
  – Han spelade hockey och fotboll fram till 12-årsåldern. Men han var inte särskilt bra, var lite
  för vek, säger hockeytränaren från den tiden.
  20-åringen blev i stället intresserad av motorer. Mopeden och skotern var hans käraste ägodelar.
  Med tiden blev ynglingen även intresserad av datorer. De senaste åren har han mest suttit hemma framför skärmen.
  I förundersökningen berättar hans mamma och äldsta syster att det gick så långt att de tvingade ut honom på promenader.
  20-åringens bäste vän berättar:
  – Han gick nästan aldrig med ut. Ibland ställde han upp som chaufför när det var dans i Örnsköldsvik. Men han luktade inte ens på sprit.
  20-åringen gick en treårig gymnasielinje.
  – Om han mördade Malin så är det ingenting vi märkt på hans beteende. Han var helt normal veckan efter, säger en klasskompis.
  För klassföreståndaren är situationen hans tidigare elev hamnat i helt obegriplig:
  – Killen var skötsam och duktig i skolan. Och fick bra betyg.
  Bäste vännen säger att ynglingen inte verkade vara påverkad av mordanklagelserna under tiden i frihet.
  – Det måste ha varit tungt. Men jag har aldrig frågat om det där, har inte velat lägga mig i.
  – Han ville prata om framtiden i stället, om att börja jobba.

Ändrade sig vid förhören  Aftonbladet har även pratat med 20-åringens pappa, som med trött och ledsen röst säger att han är säker på att pojken är oskyldig.
  Men 20-åringen har i förhör ändrat sin berättelse gång på gång.
  Först hävdade ynglingen att han var hemma hos en kompis och spelade dataspel.
  I nästa förhör medgav han att han sett en flicka med Malins utseende promenera med en pojke i Husum.
  Ytterligare några förhör senare erinrade sig 20-åringen att han hade sex med flickan kvällen hon försvann.
  – Hon sa att hon skulle ligga med mig om hon fick 500 kronor så hon kunde ta sig hem. Jag gick med på det.
  Så där fortsätter det. Han ändrar sin berättelse och har påfallande många minnseluckor.

Många indicier talar mot honom  Och han har mycket svårt att förklara åklagarens många indicier:
 Fibrer från flickans tröja har hittats hemma hos 20-åringen och i en bil han disponerade vid tiden för mordet.
 En teckning han gjort föreställer ett kranium som vilar på en bädd av mossa.
Polisen anser att det är ett bevis på att han besökt mordplatsen efter mordet, eftersom teckningen innehöll flera detaljer som överensstämmer med verkligheten.
 Bland beslagen fanns även samma slags tejp som Malin Lindström bands med.
 Vid en vallning som genomfördes på mordplatsen gjorde pojken vissa medgivanden som han senare tagit tillbaka.

  I gömman under uthuset, som polisen upptäckte först vid en andra husrannsakan, hittades även ett tiotal knivar – och föremål med klar sexuell koppling:
  
 Teckningar som 20-åringen ritar med nakna, bundna kvinnor. Malin Lindström hittades bunden.
 Där fanns även porrbilder från internet på bundna kvinnor.
 Två tygdockor, en utan stoppning, och en barbiedocka där brösten smörjts in med något medel.
  De här sakerna bevisar inte mord, men enligt åklagaren att 20-åringen är sexuellt störd.

”De lever ut sin fantasi”  Lars Lidberg, professor i rättspsykiatri, säger att seriemördare och serievåldtäktsmän ofta samlar på den här typen av saker:
Text: Oisín Cantwell  – De lever ut sina fantasier. Den här fasen kan pågå i många år innan det första mordet. Det är välkänt i litteraturen.
  I gömman fanns även ett exemplar av Aftonbladet den 29 maj 1997.
  Vår största nyhet den dagen var att en ung man i Stockholm skulle åtalas för ett mord och flera sexövergrepp.

Indicier som talar mot 20-åringen
 Fibrer från flickans tröja har hittats hemma hos honom.
 En teckning han gjort föreställer ett kranium som vilar på en bädd av mossa. Teckningen innehåller flera detaljer som överensstämmer med verkligheten. Ett bevis, anser polisen, på att han efter mordet besökt platsen där flickan hittades mördad. 
 Samma slags tejp som Malin Lindström bands med har beslagtagits hemma hos 20-åringen.
 Vid en vallning på mordplatsen gjorde pojken vissa medgivanden som han senare tog tillbaka.
 I gömman under uthuset hittades även ett tiotal knivar och föremål med klar sexuell koppling.
 Teckningar som 20-åringen ritat med nakna, bundna kvinnor. Malin Lindström hittades bunden.
 Där fanns även porrbilder från internet på bundna kvinnor.
 Två tygdockor, en utan stoppning, och en barbiedocka där brösten smörjts in med något medel.


Fler nyheter


Och såg ni inte programmet så leta åt reprisen! 

/Over and out