torsdag 30 april 2015

ANSTÄLLNINGSINTERVJU!!

Hej hopp,

Vet ni vad????

Idag ska jag på anställningsintervju!! För första gången på 20 år......blir spännande de :-)
Lycka till önskar jag mig själv
Tackar, tackar!


/Syns å hörs

onsdag 29 april 2015

Inget Åsele i sommar?

Hej å hå,

Ska det bli första gången jag missar Åselemarknad?? Den tillställningen har jag ju ALLTID inbokad i Juli....
I år börjar min semesterperiod exakt den 20 Juli. Jag försökte ansöka om att få börja ledigheten från den 18e istället. Men, se det blev bakläxa! Går inte att få ledigt på fel period!! Tråkigt tycker jag, fast "reglerna" är ju såna. Har glassat på med föräldraledigt förr om åren och därför kunnat varit ledig när jag vill. Nu blir det andra bullar :-(

Då blir det alltså ingen karusellåkning för mig, den störste åkarn av alla :-))) 

/Tack å huj


tisdag 28 april 2015

Inte riktigt rätt...

Tjo flöjt!

Någon som försökte se på filmen/sången jag la ut på bloggen igår tillägnad 40-årsjubilaren???

Vad tusan!! Jag hade ju lyckats lägga ut fel film. På den där stackars snutten hörde man inte mycket till sång, he, he, he. Och när jag till slut upptäckte mitt misstag och försökte ladda upp det rätta klippet, ja då var den såklart för stor! Morr....Inget som fungerar då man vill. Ja, ja. Jag får väl göra ett nytt försök sen jag kortat ner den fina sången lite.
Ja ha. Å regnandet verkar fortsätta, jäkla pissväder! Och det åskade ganska rejält igår också. Bruka väl aldrig åska i April, eller hur? 

Säg som en gamling = De ä falke som ha gjord å vä jordklotä! 

Ja, kanske har han rätt? 

Nu mot en stor kopp starkt kaffe
/Tjing


måndag 27 april 2015

Kuckeliku!

Hej hopp,

Lite bilder från helgens baluns sitter fint till Måndagskaffet:
Linda redo för 40-årsfest. I helsvart mundering....Nu jäklar få det va slut på denna svarta klädsel!

Jörgen hade fullt upp med att serva gästerna med grillat. Jättegott! Högsta betyg till grillmästaren.

Nova får sig en mumsig kyckling
Gött!




                                       
Ungdomarna och barnen stämde upp med en fin sång till 40-åringen.

Och här hurrar dom vuxna för jubilaren...
Malin bjuder på tequila till alla gästers förtjusning ;-) 
Kvällens finaste frilla!
Jodå....takterna sitter i sedan vi gick buggkursen? Kvällen avslutades med dans på altanen. 
Och barnen va lika pigga som dom vuxna, här badas det för fullt! Va rätt så sugen att hoppa i jag med...

TACK för en superskoj kväll och natt!! 






söndag 26 april 2015

40-årsfest ska räcka te 04.00!!!

Kuckeliku!!! 

Jämarns vilken PANG-FEST Malin med familj hade ordnat igår. Jättegod mat och dryck å massor med trevliga gäster. Succé såklart! Grillat med alla möjliga tillbehör och efter det var det värsta efterrättsbordet. Flera olika pajer, kakor mm mm. Mums!!! Synd att man blir mätt....

Och som brukligt är blev jag såklart kvar till siste man, å vi hade hur roligt som helst. Det togs till och med några danssteg på Altanen där på sennatten....och för att inte tala om LÅNGDANSEN vi drog igång genom hela huset! Ha, ha, ha, stackars ungdomarna som hade gått och lagt sig å fick bli yrvakna av de dansanta typerna :-)))))))

Klockan blev nästan exakt 04.00 innan Länsman landande på kudden. KUL igår = Trött idag!

Nä, nu ska här laddas upp bilder från festen. Får väl se om dom hamnar på bloggen senare idag?

/Tjing

lördag 25 april 2015

Kompledigt :-)

Tjo ho! 

Mitt kompsaldo byggs på allt eftersom och därför drog jag till och sökte komp i morgon söndag.....blev ju nekad sist, så nu provar jag igen, och det verkar faktiskt gå vägen den här gången. Har liksom över 50 timmar att ta ut :-) Tackarrrr!
Men, idag blir det jobb hela dagen. Pigg som en lärka klocka sex på morgon! (titta hur ratit jag har i skåpen bakom huvve, hö, hö )

Här ser ni nyaste tillskottet av dator i huset. Nova har uppfunnit en alldeles egen dator på Skolan. Dom har haft som projekt att skruva isär gamla elektronikgrejer och sedan bygga något nytt av delarna. KUL och INTRESSANT!! Och jag antar att det var fler föräldrar än jag som tyckte det var helt ok att få skicka iväg gamla trasiga apparater till skolan. 


/Over and out


fredag 24 april 2015

Min snabbaste tid...

Tjo å tjim!

Där satt den! Min snabbaste springtid på 5 km sedan mitt långvariga knäproblem här på vårvintern. 26.09 blev summan av morgonens springtur. YES!! Snart ä jag på banan igen :-)

Detta Springresultat firar jag genom att åka iväg till stan en sväng. Jag ska nämligen införskaffa en 40-ÅRS PRESENT!! Trevligt :-)

/Syns å hörs 

torsdag 23 april 2015

Förmånligt :-)

Säga vad man vill om Kommun, men, när det gäll mammografi och cellprovstagning är arbetsgivaren väldigt schysst!! Till båda undersökningarna har man förmånen att få fara på arbetstid. Superbra och enkelt för dom anställda.

Så idag får jag bränna över till Bredbyn fram och tebaks å genomgå en grundlig "puppundersökning" på arbetstid. Stort TACK till Kommunen :-))))))

Ja happ, annars då?

Jo, igår kväll målades taket ett sista varv i duschutrymmena på Bränna.....så nu är det bara en MÖRKBRUN dörrkarm som vi håller på att försöka förvandla till vit. Inte det lättaste, blir nog ganska många varv till innan det är klart :-)







onsdag 22 april 2015

Renovering pågår,

Halloj!

Nu jämarn, ska Bränna få sig en liten uppfräschning.....i alla fall duschutrymmena. Nu när SSK ligger i topp då det gäll fotbollslag måste ju spelarna få duscha lite trevligare, eller hur?
Skulle sitta fint med ny färg utvändigt också
Klart att jag och Katrin ställer upp för föreningen, sen är vi ju så kunniga å duktiga då det gäll målning så harne gå ba lätt som en plätt...
Men här säger vi STOPP!!! Dessa taklampor får absolut inte återanvändas! I så fall strejkar vi!! Nä, nya lampor vill vi ha. Kristallkronor borde passa bra?

Nu har vi gjort morgon-målnings-passet klart, så nästa date blir ikväll. Det är på Bränna DET händer!

/Tjingeling






tisdag 21 april 2015

Skorped i P4!

Hej hopp!

Missa inte intervjun i P4 om SKORPEDS Dam och Herrlag som startar upp i år!!! Klicka på länken och lyssna på intervjun med Linnea N och Olle F. Bra jobbat!


Efter 44 år är fotbollen tillbaka i Skorped

Publicerat kl 09:59

Skorped fotboll
Olle Fjeldseth med sonen Kalle och Linnea Nilsson på Bränna IP i Skorped. Foto: Lennart Sundwall/SR.
I 44 respektive 33 år har seniorfotbollen legat nere i Skorped i Örnsköldsviks kommun. Ifjol startade damlaget upp verksamheten och nu är det dags för herrarna att ta plats i seriesystemet igen.
När fotbollslag försvinner runt om i landet är proceduren omvänd i det lilla samhället i Skorped. Ifjol började damlaget sin verksamhet igen och spelade i damtrean. Med ett gottresultat. Det blev en tredje plats och vissa matcher besöktes av 200 åskådare.
– Över förväntan, säger Linnea Nilsson, 17 år, och en av de yngsta i laget.
– Men resultatet ute på plan betyder inte så mycket, fortsätter Linnea. Att vi träffas och har roligt ihop och att vi får Bränna IP till en samlingsplats på sommaren betyder desto mer.
I sommar är det dags för herrlaget att återigen placera Skorped på fotbollskartan. Efter 44 års frånvaro.
– Det började med ett inlägg på sociala medier, berättar Olle Fjeldseth. Till slut var vi ett gäng och då var det bara att köra igång.
Skorpeds SK börjar spela i division 6. 
– Vi är ett gäng med båda ungdomar och lite äldre gubbar i 35-40 års åldern, säger Olle Fjeldseth.

Länk till intervjun:

Med TullaMaja och Niklas 21 april kl 05:59 - Morgon i P4 Västernorrlandsverigesradio.se|Av Sveriges Radio

Skorped ä på G!

Dyng-pollen!!

Förbenat a! 

Nu börjar den här eländiga pollensäsongen! Pojken låg hela kvällen igår med huvudvärk, och likadant imorse. Tur jag är ledig idag så då fick han va hemma.

Så nu har jag brassat över te Bredbyn och köpt pollenmedicin, så nu ska han väl snart kvickna till.

Sen svängde jag in på Nordemans och köpte färg också, för nu jämarn ska SKORPEDS SPORTKLUBB renovera Bränna! Så ikväll kommer två stycken prima målare att gå an på taket i duschutrymmena :-)

/Over and out

måndag 20 april 2015

Bränt va det här!

Morning,

Här om kvällen när vi skulle grilla tänkte jag bidra med en smarrig svampsås. Har ju mycket svamp i frysen efter höstens fina säsong. Tog fram både kantareller och trattisar å gjorde en sås......men, sen skulle jag reda av den lite och då drog jag upp plattan på sexan för såsen skulle koka upp igen, å vad gjorde Länsman sen då???
Jo, hon travade in i badrummet för sminka sig. Glömde helt bort grytan. Efter en låååång stund kände jag hur det stank bränt som tusan!! Ja, jävlar, svampsåsen. En enda stor svart bränd klump, alldeles fastbränt och sotigt. Tur att den inte hann ta eld :-) Tog eländet och slängde ut på bron!

Och tillagade i vredesmod en ny sås såklart. Denna gång med Karl-johansvamp och Trattisar. Jättegott!

Å grytan, min bästa gjutjärns klarade sig med nöd och näppe. Höll på länge och väl på Söndagen för att återställa sötnosen....


Nu är det Måndag igen
/Puss

söndag 19 april 2015

Grillpremiär!

Tjo ho!
Jämarns, vilken mat vi vräkte i oss igår kväll. Massor med godsaker blev det när det var grillpremiär hos Katrin. Proppfullt med kött, kyckling, hallomi, potatisgratäng, kantarellsås mm mm. Supergott alltihopa! Är det så här "Turkietkroppen" ska formas??
Grillat är ju för himla gött!! 

Vad ska Länsman hitta på idag då?

Jo, jag funderar starkt på att dra iväg upp på övervåningen och dammsuga. Helsicke, vad det se ut överallt! Men, det är väl ett tecken på att man gjort nå roligare än å städa i alla fall...

Fast först ska jag smaka Oscars nybakade sockerkaka
/Tjing

lördag 18 april 2015

Jag å Bob Harper...

Jajamen! Precis som överskriften säger....Det är jag å Bob Harper som gäller nu. Fick nämligen hem min nya tränings-dvd med posten i veckan. Nu ska här byggas muskler, Hö, hö, hö!
Mums!

Tänkte att jag måste hitta en annan träningsform än "kutningen", eftersom jag har så lätt att springa för ofta och bli skadad :-) 

Apropå springningen. Igår sprang jag 5 kilometer på 26.48, vilket ger ett tempo på 5.22/km, och inga som helst känningar i knät nu heller. Så kanske om jag har riktigt tur kan jag komma ner på mina "gamla" tider igen. HOPPAS!! Vill ju vara under 5 minuter/km. 

Nä hörrni, nu ska Lygdman lägga kött i marinad. Ikväll blir det premiärgrillning 
/PUSS

fredag 17 april 2015

Paketjakt!

Hej hopp!

På onsdag var jag ute på paketjakt. Hade liksom två paket "ohämtade" pa Bredbyn.....och bägge sms-koderna hade försvunnit. Hur vette tusan? I alla fulla fall så hittade jag ett paket på Åkerströms, där dom lätt fixade mitt paket utan kod.

Värre blev det med paket nummer två. På Ica letades det länge och väl bland alla försändelser, utan resultat. Två gånger söktes alla paket igenom, och tillslut fick dom ge upp. Det var då nån kom på att även Konsum har utlämning. OM paketet skickats med DHL. Då blev jag osäker, rakt skämdes att Ica personalen lagt ner så mycket tid och vips kanske paketet låg på Coopra.....minns liksom inte hur paketet skulle skickas. Älgade iväg på Konsum och där letade dom utan resultat. Så jag fick åka hem tomhänt.

Tills jag hittade mailet där det stod att det faktiskt skulle finnas på Ica. Å när jag ringde upp hade dom också hittat paketet. Det hade hamnat i Postförskottslådan.

Summa kardemumma = Paketet kom så fint med posten igår och Linda Länsman är en jeanskjol rikare!

/FRID Å FRÖJD 

torsdag 16 april 2015

Utbildning = SÖKT!

Hoppsan hejsan,

Nu ska ni få höra! Linda Andrietta Lygdman har dragit till och sökt in på Tandsköterskeutbildning!! Sista ansökningsdag är 4 maj, så i början på juni får jag veta om jag kommit in. Hoppas.....tycker kurserna och ämnena verkar riktigt intressanta :-)

Enda kinkiga med att bli tandsköterska är väl att jag måste "häggde" mä då det gäll å äta godis och dricka dricka....man kan ju inte gärna förespråka "lite socker" och själv vräka i sig flera kilo om dan?


Over and out
from a white smile!

onsdag 15 april 2015

Paket att hämta..

Hej å hå!

Idag måste  jag bara fara över te Bredbyn. Har två paket som legat där och väntat över en vecka nu. Och inuti ett paket finns min förhoppningsvis supersnygga jeanskjol som ska med till Turkiet :-))))) Nice! Är mindre än två månader kvar nu.....Hur i hundan ska jag hinna toppa bikiniformen?? Äh! Jag tror jag tränar på ÖL-formen istället :-)


Kaffe.NU

tisdag 14 april 2015

Spela gitarr :-)

Hej hopp-

Vilken "tur" att det blev strömlöst igår......för då tycks man bli alldeles göralös, och då fick jag tummen ur och tog fram gitarren. Har ju inte spelat på flera veckor, hade för tusan glömt bort de få ynka ackord jag lyckats lära mig. Skärpning!
Nu ni! Nu har årets majblommor kommit. Så kom ihåg att ha börsen fullproppad med pengar för snart kommer Skorpedsbarnen och säljer :-) Och pengarna går ju som ni alla vet till barn som behöver lite extra stöd ekonomiskt.
Såna här fina samlingar är det många gamlingar som har. 

Tjing!






måndag 13 april 2015

YES!

Vad glad jag blir!!!

Har just avklarat en löprunda på sex kilometer utan några som helst känningar i knät :-) Hoppas, hoppas att det håller i sig nu då, så jag kan börja träna "på riktigt" igen. Nu ska jag verkligen försöka att INTE få träningsdjävulen i mig. Det är ju det felet jag gör hela tiden, bli så ivrig att jag tränar för mycket och för ofta....och då blir det skador å skit.

Så den här gången ska jag mesa mig fram i sakta mak :-))))) Bikiniformen måste toppas!

Och nu tar jag mig en kaffeslurk och funderar på om jag ska rensa ur garderoben eller inte,

/Over and out





söndag 12 april 2015

Harne gick fint de!

Tjo å tjim!

Det gick ju alldeles utmärkt att fara på Olympia å "dansa" fast man skulle upp å jobba nu på morgonen. Det blev en rätt så festlig kväll med mycket fnitter å trams.
Elisas!

Det kryllade av folk på Olympia. Kändes ungefär som att kliva rätt in i ett getingbo. En ljudnivå som va enorm! Tänk att fylltrattar lev om så där. Och på dansgolvet var det smockfullt med svettiga skjortor. En del "gubbar" va alldeles genomblöta av svett....Huvvaligen! 

Men, tusan va många duktiga dansare det finns. Å jag är INTE en av dom, men det är roligt att titta på experterna i alla fall :-)
Länsman redo för att dra nå schyssta dancemoves på Olympia. Summan av kvällen blev att jag dansade EN? dans (läs blev aldrig uppbjuden nå mer)....Suck....

Tjofaderittan!! 

Nu har jag helg :-) 



lördag 11 april 2015

Mot Olympia!

Åh, vad trevligt!! 

Det blir en sväng te Bredbyn ikväll ändå....Nu jämarn ska här dansas :-))))


/Syns å hörs 

Tre viktiga samtal!

God morgon! 
Bild tagen i våras, "ner pa hängna"

Lördagsmorgon och  Linda är uppe med tuppen som vanligt. Minus två grader och det verka bli en strålande dag. Härligt!

Igår sporrad av att jag blev så ARG eftersom flera i hemtjänstpersonalen får sin helg förstörd IGEN, så ringde jag tre viktiga samtal (som jag inte fått tummen ur och ringt förut) Men, nu är det gjort! Och samtalen gick ganska bra får jag hoppas :-))

Idag blir det jobb 7-14, ett arbetspass som jag bytte till mig för att kunna fara och dansa på Olympia ikväll. Och jag tror förbanne mig jag far på dansen ändå !!! Än fast jag måste upp och arbeta tidigt i morgon för det som vanligt inte finns nå folk. Och förresten så kliv jag upp klocka halv sju än hur länge jag är vaken på natten....så då spela det väl ingen större roll :-)))))


Har ju till å med ett par nya jeans å kränga på mig om jag ska iväg!

/Tjo flöjt




fredag 10 april 2015

Tack å hej OLYMPIA...

Ha, ha, ha!! 

Man vet fan inte om man ska skratta eller gråta...

Jag har just i denna stund 51 stycken övertidstimmar att ta ut i kompledighet och ovanpå det har jag inte mindre än 64 st semesterdagar i Kommunen. Nu på Söndag har jag sökt kompledigt bara för att komptimmarna formligen svämmar över...

Och vad händer. Jo, kompledigheten beviljas inte pga personalbrist och som grädde på moset måste jag byta tur och får jobba ännu mera övertid...som ALDRIG kommer att kunna tas ut!

Så tack å hej säjer jag till Dansen på Olympia!







Dags att införskaffa :-)

Tjo ho!

Nu jämarn ha Linda Länsman börjat uppdatera sin resegarderoben inför Turkietresan! Två månader kvar nu. Längtar SÅ MYCKET till strålande sol, svalkande bad, kalla Efes och god mat.
Den här supersnygga bikinin kom hem med posten igår. Synd bara att man inte får "modellkroppen" på köpet, he, he! 

Sen har jag en prima jeanskjol vunnen på Tradera som ligger och väntar på Åkerströms i Bredbyn.....Jeanskjolar är ett måste att ha med på en solsemester. Fast nu är det så att jeanskjol inte är så modernt längre, och går knappt att hitta i butik. Men, på Tradera, där kryllar det av gamla jeanskjolar som vill ha nya ägare :-) Tur för mig! 

Nä, nu ska jag hoppa in i träningskläderna och "tokkuta" på löpbandet

/Puss å kram

torsdag 9 april 2015

Lena Hurtig...

Morrn, morrn!

Nu har vi efter några mailskickningar te kommunhuset "redd lös" högsta chefen Lena Hurtig. Hon har bestämt sig för att brassa iväg Skörpe och ha ett möte med oss i hemtjänsten! Det är verkligen behövligt......Fast jag tvivlar på att hon kan trolla fram några arbetsvilliga, normala människor som vill jobba  i hemtjänsten. För det är ju det allt beror på. DET FATTAS FOLK här i Skorped varje dag!!! Grundbemanningen i staben 3 st och det behövs 6 huvuden för att få till schemat. Svår ekvation...


Nån som läser detta och vill arbeta hos oss = Hör av dig! Jobb finns hur mycket som helst :-))))

/God bye



onsdag 8 april 2015

7 dagar på jobbet..

Hej å hå,

Den här veckan måste man infinna sig på jobbet alla sju dagar.....för idag på min enda lediga dag är det obligatorisk APT. Men, nu har Linda Länsman varit så fiffig att hon slängt in om kompledigt på Söndag istället. Så har jag riktigt jäkla tur så blir det bara sex dagar i rad :-) Fast man vet ju aldrig med det här jobbet!
Sen har jag kommit på att det är dans till ELISAS på Olympia i helgen!!! Då kan jag bränna dit å dra några danssteg om andan faller på.

/Tjingeling

tisdag 7 april 2015

Utflykt till Docksta!

I söndags fick jag äntligen titta på Stugan i Docksta. Har inte varit dit på evigheter! Och man blir lika imponerad och kär varje gång. Havet, det ä grejjjern de :-))))
Nova och Nils lirar lite "hockey" med frigolitklubbor. Kolla in utsikten ner mot havet....Tänk att sitta vid fönstret och dricka morgonkaffe! Lovely :-)
Här hjälper vi stugägarna att bära in en prima säng
Nere vid sjöboden. Strålande sol och svag havsbris. Kan inte bli bättre.

Nä, vört man ska ta sig kaffekopp nr två, och extra rivigt ska det va,
Puss å kram



måndag 6 april 2015

Sista dagen...

Tjo och tjim!

Då var det vips sista  dagen på Påskhelgen och jag gör mig redo för en arbetsdag :-) Ha en trevlig ledig dag ni som har det yrket att ni är lediga på röda dagar.
Men, på långfredagen hade vi det GÖTT!! 


Over and out/



söndag 5 april 2015

Vad äre för konst :-)

Vad är det för konst att ha massor med gäster när alla har med sig överflöd med mat och sen dessutom städar innan dom går hem :-) SCHYSST!!

Gårdagens absolut bästa aktivitet var när Anders eldade upp badet så ungarna fick roa sig!
kul!
Det här gillade dom....rulla sig i snön och sen hoppa i badet
Också en liten skotertur 
Sen på kvällen dukade vi långbord på altanen och åt tillsammans hela gänget. Trevligt att få umgås. 
Och sist men inte minst blev det ett nattdopp i poolen. Helsicke vad härligt det var! Jag vill så gärna ha ett utomhusbad. Varför i hela friden sålde jag bort badet som vi hade??? Måste investera nytt tror jag :-) 
Bildbeviset på hur omtänksamma gästerna var! Medans Linda Länsman sprättade bort till badningen var värsta storstädaren i farten på altan. Tommy S kan man lita på. Det var så fint och välstädat där ute nu på morgonen :-) 

Nä, nu ska jag räkna perninga å se om jag mäkta me å rycka in ett bad
Tjingeling

lördag 4 april 2015

Vilket firande!

Här firas det PÅSK på högsta nivå!

Igår blev det en cykelutflykt till Lännäs, där destinationen var Jacobssons altan. Väldigt trevligt, och hemresan gick via faktorsvägen till Sundbergs, också väldigt trevligt.

chips ä gott
"Idoljuryn"

Och deltagarna i tävlingen....
Länsman hade gjort snittar, karl-johansvamppaj med chilicreme. 
Matdags. Som vanligt massor med mat då jag och Katrin är i farten.

Och kvällen avslutades med en tyngre sittning på altanen. Det togs till och med några danssteg där ute på sennatten.....
Jesper var en hejare på spela gitarr! 

Å nu är det ny dag och nya tag. Här ska skutas luftgevär och eldas hos Katrin. Och sen är det visst utlovat badning borta på faktorsvägen. SKOJ!!

Hörs, syns, hej