torsdag 31 oktober 2013

SEMESTER!

Tjo ho!

Idag har jag lyxat till det och tagit en semesterdag för att bara vara hemma och mysa med mina barn...Vi startade dagen med värsta sovmorgonen till kl 06.50!

Cupcakes bakning pågår:
 Oscar och Nova slängde ihop en muffinssmet och här ska frostingen spritsas på,
Självklart ska det va rosa jordgubbsströssel på toppen :-) Kolla in jäntans mun....vört det ha slunkit ner lite av smeten????
KLART!! Det här blir mums till kaffet sen idag :-)
 
Idag är det pysseldag för barn mellan 6-12 år på biblioteket. Så har ni inget för er kan ni åka dit och tillverka monster av papper. Det börjar kl 12. Vi ska åka dit. KUL när det är nått för barnen på byn!!

Syns å hörs,

onsdag 30 oktober 2013

Hembakat Fröknäcke!

Vill ni baka ett gott, snabbt och nyttigt snacks till drinken? Eller till drinken....knäckebröd passar väl förbövelen både till frukost, lunch, mellanmål eller vad tusan ni vill. Själv har jag snart knaprat i mig hela plåten själv som jag bakade igår. Måste göra en ny sats till helgen :-) Och det bästa av allt! Det går snabbt som tusan att få till...

Smarrigt FRÖKNÄCKE:
ugn 150 grader

2 dl kokande vatten
1/2 dl Olivolja

2 dl Majsmjöl
1 dl Solroskärnor
1 dl Linfrö

Flingsalt, linfrö och solroskärnor att strö ovanpå

Blanda alltihopa i bunke. Häll ut degen på bakplåtspapper på plåten. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen tunt över hela plåten.
Dra bort övre pappret och strö över lite flingsalt och frö/kärnor ovanpå och släng sedan in plåten i ugnen. Grädda i 150 grader i ca 45 min. Ev höjs värmen upp lite på slutet för att få mer färg på knäckebrödet.

Låt svalna och bryt sedan i lagom stora bitar....

KLART!!! Strykande åtgång utlovas :-))




tisdag 29 oktober 2013

LasseMajas Detektivbyrå,

Hej hopp!

Igår brännde jag och barnen iväg på Bio! Vi såg LasseMajas Detektivbyrå Von Broms Hemlighet. Den var bra, även för vuxna......Rätt så kul att sitta å knapra popcorn, slurpa dricka och se på barnfilm :-) Såg att det var fler Skorpedsbor i Biosalongen med, å föresten några Bredbysar hade också hittat till salongen...KUL med höstlov!!

Sen, när vi "liks" va i stan ryckte jag in en PUMPA på Coop, och lösviktsgodis förstås!! En riktig bamsepåse :-))))) Och sist men inte minst, kunde jag inte låta bli att köpa två toppar på rean. Förbannat också!! Svor ju en lång ramsa här om dagen när jag skulle börja tömma garderoberna för flytten in till nya sovrummet. FÖR MYCKET KLÄDER!!!

Ja, ja...mera kaffe på det här nu då :-)

måndag 28 oktober 2013

Sovrummet är KLART :-)))

Äntligen!!

Nu har vi flyttat in i nya sovrummet. Och det blev precis som jag tänkt!! Känns för jäkla bra att äntligen ha ett riktigt sovrum :-)
Spana in "gammlampan" uppe i taket.....Snyggt som bara den? 
 Fågeltapet i grå/vit skala och platsbyggd sänggavel av brädor vi hade över från altanbygget.
FÖRE: Så här såg rummet ut innan...
EFTER: Vilken skillnad!!
Det här bordet sågades itu och målades svart. blev bra tycker jag, och spegeln ifrån LUNDS passar fint till :-)
Jag är SÅ NÖJD med resultatet!! Sänglamporna beställde jag ifrån Ellos. Hade spanat in skönheterna hur länge som helst, så nu drog jag te...

Nu mot duschen och sen drar vi iväg på BIO!!

Ha det bäst,

söndag 27 oktober 2013

Bästa fynden!!!

YES!!!

Värsta fyndet hittade jag i mitt eget pannrum....Ha ju varit så sugen på en gammal sladdlampa att ha som taklampa i nya sovrummet. När jag var till Annica här om dagen spejade jag i hennes garage efter lämpligt offer till mitt projekt. Tyvärr såg jag inte till nån. Men, när jag sen gick ner i mitt eget pannrum, så hittade jag finaste lampan där. Sicken TUR jag hade :-)))
Hö, hö, hö!! Harne bli ju hur bra som helst...
 
Ett annat fynd till sovrummet köpte jag på LUNDS, en helfräsig spegel!!

Kolla in!! Man behöver inte ens lämna byn för att få tag i coolaste spegeln...Har sett nått liknade på Rusta sist jag var dit. Men, den här är ju mycket schysstare ;-)
 
Tjillevippen!!

lördag 26 oktober 2013

Tack Hallstaberget!!!

När jag för ett tag sedan var bjuden till Hallstaberget på födelsedagsfirande av mina vänner, så utlovades det en present som man skulle få av Hotellet för att man fyllt år....Den däringa presenten föll visst i glömska av personalen så vi åkte iväg hemåt utan gåva. Men, svägerskan tog tag i det hela och snackade med Hallsta, och här om dagen dök det upp ett brev med posten.
Ett presentkort á 5oo spänn!!! Värsta presenten! Den ska jag köpa en skumpa för nu när jag ska dit och förlusta mig igen. Å vet ni vad?? Jag tror man tjänade på att bli bortglömd...:-)

Annars då?
Jo, jag har just skickat iväg Nova på kalas på Baazinga! Alicia har fyllt år och bjöd med Nova på fest.
Helnöjd jänta som dagen till ära färgade håret blått, grönt och rött...
 
Sen håller jag på bli GALEN på sovrummet!! Det blir ju aldrig klart. Idag håll jag i målarpenseln för tusende gången tror jag...Resten av hemmet håller på förfalla pga denna renovering. Ser ut som det vore värsta svinstian :-)
 
 
BÖRJA STÄDA NU DÅ!!! 

torsdag 24 oktober 2013

Att förvandla ett gammalt bord,

Nu har det gamla bordet som jag hittade nere i pannrummet snart fått en helt ny skepnad!! En make over som heter duga....halva bordet har blivit bortkapat, sen har jag spacklat, slipat och målad det svart. Hoppas det blir bra när bordet hamnar på plats i sovrummet...och det är nära nu :-)
Så här såg det ut från början,
Förvandling pågår!! Bordet har fått en helt annan fason och första varvet med svartfärg ska på :-) Åh! Vad det är roligt att måla på saker :-)

Ikväll har det varit skidträning och barnen har kämpat på bra!! En grupp ute i regnet och dom andra inne i gympasalen. Medans barnen slavade på med träningen smet jag bort till Syrran och drack kaffe å surra lite. Men, det går då fasen inte att få ur människan en endaste ledtråd på vilka som ska vä till Hallstaberget :-)))))) 

Nu måste jag se "Hela Sverige bakar" Ett superprogram om man gillar godsaker!

Natti, natti,

Morning :-))

Hej hopp, alla morgonpigga där ute! Pissigt väder idag, med regn och dimma....men, kaffe finns i koppen i alla fall. Det är huvudsaken :-)

Härligt att få starta sin morgon med att skrapa fyra trisslotter. Dom kommer med posten varje månad och jag tyck man hinn inte blinka förrän det är nya på G. Tiden går fort när man har roligt :-)

Summan av triss-skrapet blev 90 kronor i vinst. Tackar!! Då ska jag ha dom i börsen ett tag innan jag  löser ut dom mot nya. (Det ger tur har jag fått för mig)

Nu en liten påminnelse:
KOM IHÅG!! Skidträning ikväll på skolan, kl.... Ja, vilken tid var det nu igen. 18.15 kanske? Välkomna :-)

Hejsvejs!

onsdag 23 oktober 2013

Lustigt...

Ha!! Nu när jag va in på Konsum är såklart husköpeslappen borta från anslagstavlan. Får väl hoppas att dom som sökte har hittat drömhuset då???

Jag får väl radera bort det jag skrev om husletarna i förra inlägget.NU!

SSK framtid!

Tjo å tjim!

Igår kväll var det möte med Sportklubbens framtidsgrupp. Ett intressant och roligt jobb! Vi har alltid god stämning i gruppen och igår fick vi skratta extra mycket!

Och att det finns en FRAMTID i Skorped det är vi helt säkra på!! Barnfamiljer flyttar in, barn föds å barn tillverkas...och årets Skidtränings säsong verkar bli succé!! Över 20 barn kom på första inskrivningskvällen. Sen har jag till och med hört ryktas om att det finns planer på att dra ihop ett damlag i fotboll här i Skörpe :-) Hoppas verkligen att det är SANT! Det skulle ju va för himlarns skoj! Go for it tjejer :-))))
Fanns det inte ett damlag här i Skorped för typ 1000 år sedan?? Jag tycks ha sett ett foto någonstans där ett gäng rekorddeliga fotbollsbrudar finns med. Ja, även min mor fanns med i laget :-) Har jag rätt?? Men, vilka fler var det och vart har jag sett kortet?

Over and out!

tisdag 22 oktober 2013

Körde över pappan två gånger!!

Håhåjaja!! Jag tror jag dör lite av skratt så här på morgonen....

Läst i dagens ÖA:

Körde över pappan två gånger!

En pappa hade parkerat vid Coop och höll på att ta ut sin son ur bilen. Därför hade han ena bildörren öppen. Plötsligt kom en annan man som pråmt skulle parkera i rutan bredvid. Märk väl att detta var på en söndag förmiddag och då finns det gott om platser att parkera på....Varför denna snubbe precis skulle parkera bredvid han som hade bildörren öppen är en gåta. Pappan med sonen flyttade inte på sig och det hela slutade med att pappan blev påkörd med backspegeln. Men, han vägrade flytta på sig ändå, han stod där han stod. Så mannen i bilen körde på pappan igen!!

Naturligtvis blev pappan förbannan och stegade fram till mannen och slog sönder dennes backspegel!!! Summan av detta = Farbror Haffa fick komma på besök....Vilken trevlig start på Söndagen herrarna fick:-)

Ha, ha, ha, vilket tok!!

God morgon på ER

måndag 21 oktober 2013

Dax för Hallstaberget igen!!

He, he, he!!

Nu är det inte så många veckor kvar tills jag ska på Hallstaberget och förlusta mig igen. Faen, va schösst det är att fylla 40! Uppvaktningen räck ju hur länge som helst :-) Bo på hotell, äta och dricka gott, åsså Refreshments (stavning?) som spelar. JÄKLAR vad roligt vi ska ha. Har hört ryktas om att det är 12-13 pers som ska med på denna färd...tyvärr vet jag inte riktigt vilka andra som ska med, men jag har mina små aningar :-)
Det svänger!!
 
Värst blir väl att hitta nå snygga kläder att rusta på sig? Får ta itu med det nu på en gång. Jag surfar in på www.zalando.se
 
 
Hejsvejs,
 

Det tar sig,

YES!!

Vi hann med både tapetseringen och golvläggningen av det nya sovrummet i helgen. Både lördag och Söndag gick åt till detta roliga, kärlekssprudlande arbete....Och jag är SÅ NÖJD med resultatet. Blev exakt som jag hade tänkt :-) Visar snart upp bilder.

Så nu är det bara golvlister och en garderob som ska på plats. Ska bara klicka hem garderobsdörrarna först. Äntligen ska jag utnyttja de 3 000 kronorna jag fick av Skånska Byggvaror för bilden på vår hall :-)) Tackar!!
 Så här låg Nova mest hela Lördagen.....Såg inte alls pigg ut. Klagade bl a i magen igen. Vad är det för fel??? På söndag var hon däremot på hugget igen. Jag fattar ingenting av denna sjuka...
Å här ser ni värsta fyndet som jag ryckte in när jag var till Övik i fredags. Hade sån tur att min klocka gick sönder, så det blev till att köpa en ny :-)
Länsman ä helnöjd!! Klockaset gick egentligen lös på 998kr!! Men, nu kostade den bara en spottstyver ;-)))))) TUMMEN UPP,

Och nu TUMMEN UR....bäst att springa ner i panna å slänga in mera ved. -10.3 grader idag. burr!

söndag 20 oktober 2013

Nytt rekord på STATION!!!

Det ä på STATION det händer!!

I fredagskväll var det något av rekord i antalet matgäster på Persans!! Har hört från "säkra källor" att det var 40 matgäster på plats :-)))) De ni! Inte illa pinkat för en vanlig helgskväll i vår lilla by.
Ja, jag var också där!! Så jag vet med säkerhet att det kryllade av trevliga Skörpebor på STATION.....eller föresten, det fanns några utbyssingar där med. Kul!

Vi hade en tokrolig kväll. Sällskapet fixade till en liten spontan frågesport-tävling mellan borden fram på senkvällen, det va superkul!!! Ett koncept att ordna på riktigt kanske?? Och om ni vill veta så vann vårat bord....TACK vare att vi hade Krister Nässlin på vårt lag. Han kunde ju allt om både solsystämet å beteckningar på olika metaller :-))))

Sen hann vi med en hel del företagsidéer också!! Nu ni, har jag en KANONGREJ på gång!! Behöver bara göra lite efterforskningar först....

Nu ska jag upp i sovrummet och forska i tapetsering,

Syns å hörs!!


lördag 19 oktober 2013

Vilken kille!!

Tusan!! Vilken trevlig och duktig snubbe den där PG var. Värt alltihopa att gå till en privat sjukgymnast! Å resultatet av besöket blev totalt träningsförbud tillsvidare....Så nu får jag väl ägna mej åt tv tittande och öldrickning istället :-)

Jag hann bara lägga mig på britsen så hade han konstaterat att ett knä va alldeles varmt och även svullet! Inflammation i knäet och utför benet. Det ä därför det skurit som knivar. Och mitt skadade fotbollsknä ha blivit sämre och sämre eftersom jag sprungit sen i Augusti utan att kunna stretcha ut lårmuskeln, så den har helt enkelt blivit för kort och då trycks knäskålen ner, den får liksom mindre plats och skaver. Han trodde inte att menisken skadad men, att det fanns taggighet....Sen fick jag prova akupunktur för första gången. Det skulle förbättra läkningsprocessen.

Så nu har jag ett digert träningsprogram att göra framöver. Jäklar!! Snart ä jag på banan igen ;-)

Mitt råd till er: Har ni problem som kräver sjukgymnast slå en signal till GP Idrott och Hälsa!! Han får högsta betyg :-)))))

Nu ska ni få höra ett riktigt fult svärord, som vi ska börja med just nu:

TAPETSERA!!!!!

fredag 18 oktober 2013

PG Idrott och hälsa!

Nu jämarn!!

Idag har jag äntligen den inbokade tiden hos PG Idrott och Hälsa. Det ska bli intressant att höra vad en expert har att säja om harn gamm-bena....Knäskadan från i somras har blivit sämre och sämre sen jag började jobba i höst. Att åla omkring på knäna halva dagarna och ut å in ur bilen har tagit på knät tror jag? Å anner bene håll på gå av så fort jag spring. Hmmmm!!

Skvallrar om resultatet senare idag. OM det inte blir slakt för den här kärringen :-))))

Nu till nått roligare än skador = KAFFE!

torsdag 17 oktober 2013

Pooltjänst att söka..Varsågod!

Hej hopp!

Kommunen var väldigt snabb att dra in två stycken tjänster här på hemtjänsten i Skorped, när vi fick en liten nedgång på vårdtagare....å knappt hade tjänsterna försvunnit så var vi överhopade med jobb....Dessutom har vi haft vakanta "rader" på helgerna. Alltså man måste leja in extra personal varje helg för att klara bemanningen...

Men, nu kära vänner!! Finns det två nya tjänster att söka. Pooltjänster där du jobbar utan stationär plats (du blir inkallad där du behövs...) på vardagarna och dina helger ska du tjänstgöra här i Skorped, eller på den andra tjänsten, i Myckelgensjö på helgerna.

Så känner ni er manade på ett sånt jobb? Då surfar ni in på www.arbetsformedlingen.se och söker!!

Tjingeling! Snart äre helg ;-)))

onsdag 16 oktober 2013

Det blir dyrt....

Hujedamej!

Usch! Vad dyrt det är att renovera. Å det är inte bara själva renoveringen som kostar utan nu vill jag ju ha allting nytt också när det ska inredas :-) Men, med tanke på hur hemskt det har sett ut i sovrummet i de år vi bott här så kan jag gott kosta på mig en hel del nytt "pynt". Så nu har jag ett stort paket att hämta ut på Ica Nära, som förhoppningsvis innehåller sketasnygga lampor, kuddar, överkast mm :-))) Resterande grejsmojs får jag rycka in i stan nästa gång jag åker dit.
 
Nu hörrni, kolla in finaste, sötaste IRIS!
 Mums, mums, ben är jättegott att gnaga på!
 Här håller bus-valpen på att äta upp mina ben :-)
Scary!!
 
Tack å huj!

tisdag 15 oktober 2013

Snyggaste varelsen jag sett på länge!!!

Men, herrejösses!! Vilken sötnos till hundvalp Lisa har köpt. Har aldrig sett nått sötare....Man blir nästan sugen på en egen hund igen :-)))

Ikväll drog vi iväg bort till Morsan en sväng för att titta på underverket och jämarns vilken mysig liten skrutt! Man ville ju bara hålla i henne hela tiden.....men Iris som hon heter var lite för busig för det, hon hade inte tid att sitta stilla i nåns knä nån längre stund, nej, hon hade fullt upp med att jaga fötter, bita på ben och allmänt sprätta omkring....

Jag måste ladda upp bilderna från kameran så alla får se underverket :-))))) Japp! Det ska jag göra nu på direkten.

Swoooosch!

Morning :-)

God morgon allihopa!

Värsta starka kaffet i muggen, eld däri panna å ÖA på bordet! BRA start på dagen alltså :-)
Här om dagen var det full fart med kojbygge nere i skogen. Skoj!! Blir nog snickare av dom här grabbarna när dom blir stora?
Och Nova försöker att få till sitt snyggaste leende inför fotografen :-)

Men, nu har brädorna tagit slut, så just nu är det stopp på bygget! Får väl se om det går att hitta nå gammalt rat nånstans....

Tack å huj!

måndag 14 oktober 2013

Spännpapptak..

Nice att vara ledig en dag efter att ha jobbat i helgen....

Och den lediga dagen fördrivs på exakt samma sätt som de andra lediga dagarna den sista tiden = MÅLA!! Blir ju aldrig klart. Att måla gamla lister/dörrar är ett riktigt hundjobb! Breda och snirkliga grejer som tar en evig tid. Men, det finns inget vackrare än original lister och spännpapptak, så det är värt att bevara....

Idag målar jag varv nummer fyra, så nu jävlar får det duga snart, och föresten börjar färgen att ta slut. Å sist men inte minst har jag hittat ett mycket roligare projekt som jag vill börja med istället för att måla lister och dörrar.
Nämligen det här gamla bordet. Det ska få sig en riktig make over! Först ut på schemat är att spackla till alla ojämnheter.
Och här gott folk! Här har Nova tröstat sin gamla mor med en alldeles gratis tatuering.....Hon tyckte synd om mig som behövde vänta så länge på den riktiga :-))))

Nu bliré Måla, måla, måla!!  

söndag 13 oktober 2013

Att välja tatueringsmotiv...

När man ska tatuera sig måste man ju ha ett snyggt motiv att nåla fast....Men!! Det finns så himla mycket som är läckert så det är svårt att bestämma sig.

Här har jag hittat flera fräsiga tattoos som skulle passa mej:
 En fetmage med ett kattarsle precis på naveln....
 Eller en fin? bild av ett barn...
Ingen kommentar behövs här!!!
Kanske harne sku passa mä?
Änte snyggt???
 
Ja, ni ser....Det finns hur mycket LÄCKRA tatueringar som helst. Bara att välja och vraka :-) Å jag tror att ja har bestämt mig. Det får bli kattarsle!!
 
 
KAFFE.NU 

lördag 12 oktober 2013

Tatueringstid BOKAD!!!

Äntligen, har jag fått tummen ur....och bokat tid för min nya tatuering! Men, herrejävlar vilken lååååång väntetid det var. Över 6 månader!!! Jag hade trott typ 2-3 veckor.....Vört Big street tattoo är ett väldigt populärt ställe? Det är just dom som ska få spöka ut mig så småningom.

Att vara Tatuerare måste alltså va en riktig kanonjobb! Folk kan ju inte göra annat än att tatuera sig dagarna i ända?? OM jag vore liiiiiite mera konstnärlig hade jag slagit mig in på den banan direkt :-))) Men, nu kan man ju knappt få till en streckgubbe, så jag får nog vackert hålla mig under nålen istället!

Tjofaderittan!!

fredag 11 oktober 2013

Tack LUNDS!!!

För ett tag sedan då jag sprättade in på LUNDS för att köpa lite fiskegrejer råkade jag stypa på en gammal affisch med telefonnummer till Skorped och byarna runt omkring. Det blev tal om att "våra gamlingar" borta på Service säkert skulle tycka det va jätteskoj att få läsa affischen och komma ihåg gamla släktingar, bekanta mm. Det hela slutade med att jag fick telefon-listan för att ta med till Servicehuset!! TACK SÅ MYCKET, Eva!!! Nu tänkte jag att vi ska ordna en ram och göra den till en tavla att sätta upp på lämplig plats :-)
På Träffpunkten igår fick alla beskåda den fina affischen som är ifrån 50-talet kanske?? (vild gissning). Roligt att man förr satte ut vilken titel man hade i telefonkatalogerna. I Skörpe fanns alla möjliga yrken representerade....Allt ifrån hemmarns ägare, barnmorskor å bagare till torpare och drosk-förare...KUL!
Telefonnummer på den tiden hade dessutom bara två siffror! Enkelt å bra :-) Och växeln här i Skorped fanns i Stig Ivarssons huse...om jag fattat det hela rätt??

Hej hopp! Nu måste jag fortsätta måla...Usch, vad mycket det är å vad lång tid det tar...

Over and out,

torsdag 10 oktober 2013

Anlita experthjälp,

ÄNTLIGEN har jag ringt till en privat sjukgymnast för att få hjälp med mitt onda ben...Usch, man blir ju så less då det bara jävlas när man tyck det är så kul att springa! Men nu ska jag förhoppningsvis få nå tips och råd hur jag ska träna rätt, för att bli kvitt skadan :-)

Innan den där förbannade fotbollsknäskadan hade jag ALDRIG ont nånstans då jag sprang. Nu gör det ont typ överallt...Igår plågade jag mig ynka 5 km å dåligt gick det!! Morr :-( Det är nog bara att invänta till jag ska dit få se vad som händer? Kanske jag rent av måste lägga springkarriären åt sidan och ägna mig åt vin, öl och party istället....Mums!!

See you later,

onsdag 9 oktober 2013

Aftonbladet "Härligt hemma"..

Skitt, pommfritt :-)

Aftonbladet har hört av sig om tillåtelse att eventuellt publicera bild av vårat vardagsrum i deras tidning Härligt Hemma!! Magasinet är en bilaga som handlar om inredning mm. Den kommer ut varje Lördag...Ja, vad svarar man på de??? Jo, varsego såklart!

Måste fixa nya vintrigare kuddar till soffan ser jag :-)
 
Nä, så här blir det ingen kvistlack på sänggaveln....sätt fart nu Länsman!!
 
 
Syns å hörs,
 

tisdag 8 oktober 2013

Skorpedsborna kan dom!!

Har ni sett vad fina lekytor vi har på Skorpeds skolan??? I dagens ÖA är det reportage om hur schysst utemiljö vi har på vår skola. Och man kan ju inte annat än att hålla med! Väldigt mysigt skolområde :-)))

För ett tag sedan skrev ÖA om att föräldrar var kritiska över trista skolgårdar med trasiga leksaker. Jämförelsevis nämns att Ängetskolan har fyra gungor på 200 barn. Här i Skorped har föräldrarna sett till att det finns inte mindre än tio gungor till 50 barn. Lite skillnad, eller hur?
I SKORPED finns allt!! Sandlåda, lekstuga, gunghästar, snickerihörna, rutschkana osv....Till och med som vuxen blir man väldigt sugen på att leka när man kommer dit :-))) Ja, vissa grejer har jag hunnit prova när jag hämtar barnen....rutschkanan och volträcket tex....super-roligt även för fullväxta, jag lovar! Prov ni a, vet ja!!

BRA JOBBAT alla inblandade som fått till denna fina utemiljö för våra barn!

Och ni som tycker att det här ser alldeles fantastiskt ut....surfa in på Blocket å kolla om det finns nå hus till salu i trakterna! Vi hälsar Er välkomna till bästa skolan!!

måndag 7 oktober 2013

Kuckeliku!!!

God morgon allihopa!

OJ! Vad bra det gick i "the big city" igår...Hann med att rycka in lite av varje bla varma jackor, vantar, tröjor till barnen! Var nog bara mamman som blev utan fynd....Men, en storfetjävlanegerboll slank ner fint i min mage i alla fall :-))) Ett måste när man plågat sig på stan ett tag.

Förutom stadsresa och biobesök bestod resten av dagen av sovrumsrenoveringen. Går sakta men säkert framåt. Kommer att bli helschysst, det känner jag på mig!


Mera KAFFE åt folket...

ps. Läste ni om han ifrån Malmö som hade en livs levande krokodil i sitt växthus???? Huvvaligen, vad folke rakt ä tokigt :-))) Plus en död i frysen! Nä, tacka vet jag sedlvanligt tomat och gurkodlande i växthusen....

söndag 6 oktober 2013

Mot bion = Smurfarna 2!!!

Tjolahopp!!

Hur fördriver man bäst en Söndag?? Jo, genom att fara på Bio förstås....Oscar ska bjuda med sig Kusin Nelia för att se Smurfarna 2. Och samtidigt kan föräldrarna passa på att göra en massa ärenden på stan :-) Två flugor i en smäll!
Perfekt att stänga in ungarna på Biografen så mamman i familjen får ränna på stan en stund :-))))

Ha en BRA Söndag allihopa!

lördag 5 oktober 2013

SLÖFOCKAR!!!!

Åh!! Vad roligt det är med elaka lappar i tvättstugor..... :-) Man får sig ett gott skratt alldeles gratis när man ska tvätta :-) Tack för det!
 Ja, här står ju klart å tydligt att man ska städa efter sig...
Och här står det: Städa efter er och hör sen!! Slöfockar!!!
 
Ha, ha, ha!! SÅ KUL....och jodåååå! Jag städade noggrant efter att jag tvättat klart :-)))
 
 
Jämarns vad härligt att va ledig i två dagar!! Lediga helgen startade med ett hårt Cirkelträningspass igår kväll. Hinner precis hem och byta om när jag jobbar till halv fem. Vi var 13 tappra deltagare som tog ut oss till MAX!! Jag rakt känn hur stora muskler jag fått :-)))
 
Sen igår kväll fick vi trevliga gäster som uppvaktade mig på 40-årsdagen! TACK så mycket!!!
 
Nu alla bönder å drönare... är det dax att fortsätta med spacklingen,
 
Sug å svälj,
 


torsdag 3 oktober 2013

Mot Mellansel...

Tjo å tjim???

Vad roligt det är med dessa poolpass.... I morgon blir det till att irra omkring i Mellansel hela dagen. Ja, nog går det bra för mig, det är ju värre för gamlingarna som måste träffa nya hela tiden...Åsså kan det vara lite svårt att hitta rätt. Vips, så har man klivit in i fel kåk för att erbjuda sina tjänster :-) Jag som hade sett fram emot att få sova lite längre imorgon bitti....nu blir det tvärtom!!

Hörrni!! varför spelar man aldrig på travet?? Läste att det fanns en lycklig vinnare som håvat in över 100 000 kr i Själevad....eller vinstkupongen var i alla fall inlämnat där.  Grattis!! Synd att det inte var jag :-)))

Nu mot tapetproverna!

Kramelikram,

onsdag 2 oktober 2013

Palliativ vård!

Hej å hå!

Dagens eftermiddag har jag fördrivit på skolbänken. Kurs i palliativ vård stod på schemat. Ett givande och intressant ämne tycker jag. Det kommer ju mer och mer av vård i livets slutskede även i hemtjänsten då det är tänkt att gamlingarna ska bo hemma så länge som möjligt.

Dessutom fick vi träffa på två före detta jobbarkompisar. Å det är ju alltid trevligt!! Både Lena och E var på Sörgården samtidigt som vi :-)))

Och vad lättsamt det ha blive att bränna över på Bredbyn nu när vägen är så jäkla schysst!!

Nu måste jag smyga upp och kolla om Nova har somnat....ikväll klagade hon över magen igen :-(

Sov sött ni andra där ute...





tisdag 1 oktober 2013

ONT i magen :-(

Usch å fy för en stackars flicka som har ont i magen, utan att man vet vad det beror på. Idag ringde dom från Skolan och berättade att Nova hade så ont! Men, det var inte så kinkigt att hon "gatt" hämtas, utan vi skulle avvakta och se hur det gick.

Det började redan i natt att hon skrek och grinade över magvärk, men sen på morgonen var hon så glad att det gått över.....och nu ikväll klagar hon igen! Vad kan det vara???? Hoppas hon är pigg tills imorgon. Det är ju föresten inte så länge sedan vi var hemma en dag pga Novas onda mage...

Ja,  ja, nu sover min prinsessa i alla fall,

Tack å hej!

Att välja tapet..

Hello my friends :-)

Börjar med att säja att min 40 års besiktning gick finfint!! Vad bra, då kan motorn gå i 10 år till...då blir det nästa genomgång....

Sen var jag och fiskade åt mig några tapetprover och köpte färg å penslar på Nordemans Jern. Så nu är det "bara" att försöka bestämma sig, och det är inte det lättaste :-)
 Igår fortsatte slaveriet med spacklingen!
Mycke jobb innan det blir klart, känns det som?
Här är desto roligare sysselsättning= Välja tapeter. Bästa sättet är att göra så här, lägga ut prover på golvet och sen lägga till de material, färger som man tänkt sig i rummet :-)
Igår var det skolfotografering på skolan. Nova tog sin skinnkjol och katt-tröja!
 
SKÅL för mera kaffe,