tisdag 26 juli 2011

Tjo ho ifrån RISÖN!!

Hallå gott folk!! Det har gått dåligt med bloggandet här på campingen........Dom verkar ha nått strul med nätet, men, nu har har jag lyckats skrämma igång datorn!

De första vi stötte på när vi checkade in i Söndags var Sune och Caritha, å Frida, Per och lilla Vilda!! Färskaste bebisen på Campingen å söt som socker!!

Annars går dagarna i sakta mak. Igår var vi in på Stan och besökte några viktiga butiker......Systemet och Skattkistan. Efter det skickade vi hem karlarna å barnen så vi brudar kunde gå och speja lite själva!

söndag 24 juli 2011

God morgon!

Ny dag = Nya tag! Ikväll åker vi mot Sollefteå och Nipyran......Hoppas barnen håller sig friska bara. Det hostas oroväckande på nätterna och igår kväll hade Oscar nästan 39 graders feber...... Jag tror han hade fått en släng av värmeslag! För idag är han feberfri och som vanligt igen. Tur, tråkigt att fara på semester och vara sjuk.....

Bäst att börja packa! Gör det ni med..... Å åk till Sollefteå, det är där DET händer.....

lördag 23 juli 2011

Jobbigt......

Fy, vad jobbigt det är att motionera....... Det är inget för en lathund som mig! Tur att man fick läska sig med en god sommardrink efter att man plågats klart. Å igår när jag var ute och sprang blev jag ilurad en öl hos syrran på hemvägen. Hm, när jag tänker efter är inte så dumt att motionera........

Vad händer annars då? Jo, som vanligt när solen tittar fram ligger vi nere i Vika å pressar.......Sen har jag lekt husmor och lagat lite mat inför kommande semestertripp till Sollefteå. Då ska det väl ätas en hel del kan jag tro.......Det är ju det campinglivet går ut på?

Bäst att ta en dusch......See you later....

Koka ihop!

Nu är förberedelserna i full gång igen! Snart drar vi iväg på nya äventyr........Denna gång styr vi kosan mot Sollefteå och Risön, där är det ju för schysst!! Nära och behändligt, å gångavstånd in till "byn"........ Man ska ha husvagn....Det stämmer verkligen!

Hett som svinet verkar det bli idag. Va bra då! Då kan man åka ner till vika å doppa sig, hejsvejs!

Galenskaparna- Macken - Man ska ha husvagn.

fredag 22 juli 2011

Fredag!

Då var det fredag igen! Semester är ju rakt för skönt! Bara glassa omkring hela dagarna, eller förresten, nu är ju jag föräldraledig.......Alltså jobbar jag hårt med att ta hand om mina barn?

Det jobbas hårt på altanen också. Nu har stolparna kommit på plats, det tar sig!! Längtar tills man får börja inreda.....

Ja ha, gott folk! Är det nå många där ute som ska på Kullberg ikväll, å svänga sig i dans till Lasse Stefanz? Har hört ryktas om att det går buss här ifrån Skorped å jag har faktiskt blive erbjuden en plats.........Hm, liiiite sugen blir man ju!

torsdag 21 juli 2011

Idag såg jag.....

Idag såg jag en mård när jag åkte förbi Lännäs......
Fast när jag tänker efter såg det nog mer ut som en mink.......
Så här såg den nog ut. Skuttandes över vägen.......Finns det mink här??

Eller kanske var det rent av en utter som va ute och luftade sig....
Ja, inte vet jag!! Mest likt en mink var det i alla fall......

Nu funderar jag på att sätta mig på "altanen" och ta ett kallt vinglas! Hare bra......


onsdag 20 juli 2011

Äntligen!!

Idag har jag äntligen fått ut min nya mobil av Telia. Men, det tog sin tid......Den jag köpte i juni var ju trasig. Retursedeln som skulle skickas den 29 juni har inte kommit än. I förra veckan då jag ringde för tusende gången lovade kundtjänst att ta reda på om jag kunde få en ny telefon i Teliabutiken istället. Dom hörde aldrig av sig....... På måndag ringde jag igen å fråga varför dom inte hör av sig. Hon "visste ingenting", men skulle ta reda på samma sak å höra av sig så fort som möjligt.......Igår ringde hon och hade talat med en "chef" så jag skulle få gå in i närmaste butik och få en ny i utbyte. Dom skrev in det hela i "min datajournal".

Idag for jag så iväg till Telia för att få hjälp. Men, fy! Vilken dålig service. Kärringen var skeptiskt ifrån start! Hon bara tjatade om att hon inte kunde ge ut en telefon för 5 tusen hur som helst.......Hon ringde massor med samtal och påstod att jag inte skulle få någon förrän hennes chef  jobbade. Sa att jag vägrade gå med på det! Dom hade ju för tusan lovat mig igår att jag skulle ha en ny!!

Efter många turer ringde nån lillchef upp å då blev det fart på menskärringen, snabbt stack hon ett papper under näsan på mig som jag skulle skriva under, sur som ättika va hon!! Å sen hade jag en ny mobil...... Surhönan sa inte ens hej då när jag skulle gå. Hade passat bättre om  hon ansträngt sig en aning å sagt typ "men, va tur att det gick att ordna ändå. Lycka till med din nya telefon"

Så mitt råd lyder: handla så lite som möjligt på Telia. Det ordnade sig för mig tillslut, men surare personal har jag aldrig sett!!

tisdag 19 juli 2011

Solsken = I like

Härligt med sol igen......Gårdagens regnande var inte så värst kul! Dagens väder passade utmärkt till att grundmåla stolparna till altanen.

Sen ikväll fick man äntligen tummen ur å travade iväg bort till morsan och hälsade på!! Trevligt!

Nu lite fler bilder ifrån Åsele.......
 Kvällstid = Annica på G!
Inte konstigt att jag HATAR sockervadd!
 Vi ha blive, vi ha blive, vi ha blive LURAD!! Tjejen lyckades sälja denna superprodukt som skulle göra benen släta som en barnrumpa....... Fungerar????
 "Jag mötte Lassie....."
 Alltid lika trevligt att träffa Allan
 Slänt-sittning på tivolit
 Bredbysar hade också hittat till Åsele!
 ????
 Oscar busar som vanligt med Lisa
 De är inte första gången den här killen knyter ett par skor! Helsicke va rejält de vort!

 The president of Åsele marknad heter  Mr Tundal!!! Här är han ute på en sista nattlig KONTROLL......
Och en del av ER kanske mådde så här efter en helg på Åsele marknad??

Nu blire filmtajm......God natt!

måndag 18 juli 2011

Fortsättning på Åselehelgen!

På fredan hade vi fullt upp med att gå på marknaden, äta sill-lunch, gå på marknaden igen.....osv, osv... På kvällen grillade vi å sen blev det karusellåkning för FULLA muggar! Tur att Annica, Lisa och Madelene fanns på plats! Själv kan jag inte åka en enda karusell......Tivolit hade öppet till 22.00, så det var en bra kvälls-syssla. Å för de som orkade vara vaken ännu längre fanns öl-tältet tillgängligt till kl 02.00.....
Vi var dom enda som dansade till "Kjells orkester".......

Annica låg ju mest inne i tältet på dagtid........Men, här har hon nyss kommit till Åsele, så hon har inte hunnit gå och lägga sig än.......... Vilket fynd = Amerikanska flaggan!
Vips var det Lördag, och den dagen blev en exakt kopia av Fredagen........Förutom att vi på Lördan även gick å snikade på Markolios gratiskonsert på Hembygdsområdet! Faktiskt riktigt BRA!! Det dracks förstås mer champagne på Lördan också.
 "Han tog av sig sin kavaj"
Det här är också årlig tradition, att köpa masker till barnen.
Självklart skulle barnen ha autografer av Markolio.......Själv valde jag en kram istället! Mycke mysigare....
Lite senare.......... här har vi tagit fram "sångspelet" OJ! vilka musikalbegåvninar det finns efter ett par groggar!
En del mådde nog så här efter ett dygn på Åsele-marknad......???

Oh, my goood!! Åselemarknad!!

Vilken kanonhelg!!! Härligt väder och trevligt sällskap! Vad mer kan man begära..... Åsso massor med god mat förstås, usch va tjocka vi ska bli!

Lisa åkte med oss upp till Åsele.....Här har vi nyss kommit på plats!

 Fräsch kärra....
Enligt tradition ska det alltid klippas hår på marknaden, alla barn fick nya frisyrer.....
 Nova valde en rosa å en lila stjärna
 The cool boys!
 The cool girls.......?
En av grannarna hade inte så värst städat i vagnen.........Har ni haft fest eller??????

Nej, det här går inte...Bäst att starta tvättmaskinen! Laddar upp fler bilder senareeeeee!

lördag 16 juli 2011

Vinst!


En liten JÄVLA björn! Väskan kryllar av vinster. . .

fredag 15 juli 2011

Tält. . . .?


Kvinnor kan! Nu ska de campas!

Ny FRILLAN


Spana in coolaste FRILLAN!

torsdag 14 juli 2011

Nu TAGGAR vi upp!


Skål! Här kommer äntligen Rabarberdrinken. . . .

Bådar gott!


Hälsar på hos en trevlig granne! Det Första jag fick framför mig är en arboga 10.2. . . . :-)

Framme!


Nu är vi på plats! Härligt! Här slavar lisa och jag med förtältet. . . .

onsdag 13 juli 2011

Nu äre nära.....

Nu är det nära Åsele!! I morgon bär det iväg mot en särskilt trevlig helg..... :) Hoppas att vädret blir bra också, allt är ju mycket lättsammare i strålande sol! Å drinkarna blir godare såklart!!

 Kolla in syrrans ölburk........Å sockervadd.....MUMS!!! (det borde förbjudas......)
 Vuxna leker vuxenlekar......
 Oscar gick till frissan och blev coolast i stan!
 Passa er för bullens pilsnerkorv.....Den drar åt sig ekorrar!
Grillas ska det också göras......Det hör jussom till.....

Årets upplaga av Åselemarknad blir nog lika skoj som alla andra år........Vi träffas där vettja!! Välkomna att hälsa på oss vid isladan.... :) :)

Annars kan ni ju alltid ringa till mig.....Ha,ha,ha, ha,ha......Såklart har telia INTE hjälpt mig med nån ny telefon!! Igår när jag ringde för hundrade gången (den där jävla returpåsen har ju inte dykt upp än) lovade kundtjänst att snabbt försöka ta reda på om jag skulle kunna åka in till stan och få den utbytt, dom skulle höra av sig så fort dom kunde idag.........Har dom ringt upp????? Nej..... Men, som tur är har jag snälla kompisar som äger drösvis med batterier, så nu ska min gamla goda Eriksson funka skapligt!! Så varsågod å ring!!


Nån som undrar??

Är det nån som mot förmodan undrar hur det gick med gjutningsförsök nummer 2??? Det gick i alla fall bra mycket bättre än första gången! Ingenting gick sönder och  rabarberbladet blev riktigt fint!
En skylt som det står "vila" på......Väldigt användbar? Det är tänkt att den ska stå bredvid bänken jag ska gjuta så småningom. Enda felet med skylten är att bokstäverna lossnade när jag hällde på cementen, så bokstäverna blev väldigt sneda........
Rabarberskål, som fåglarna kan bada i....


tisdag 12 juli 2011

Då så!

Då har man skickat iväg ett stycke husvagn med tillhörande bihang till ÅSELE!! Vi har kommit på att allra bäst är att campa vid isladan..... Å nu går det rykten om att det är väldigt svårt att få en elplats om man kommer på torsdag, så varför chansa?? Ström är ju bra att ha! Bland annat behöver jag ström för att tillverka denna läckerhet:
Daiquiri.......Bland det godaste man kan dricka! En sån här blir det till frukost, lunch och middag......kanske slinker det ner ytterligare några stycken som mellanmål också!

Gör en ni med!!

6 cl ljus rom
4 st jordbubbar
3 cl pressad citron
1 tsk vit sirap
1 dl is (minst...)

Släng ner alltihopa i en mixer å kör på för fullt...... Häll upp i ett glas å garnera med en jordbubbe...... klart, varsågod å DRICK!!!

Nu ska jag ta ett bubbelbad! Hörs......

Trögt!

Hoppsan! Har visst legat på latsidan med bloggandet.......I alla fall åkte vi till Ö-vik en sväng igår. Nelia har fyllt år, så vi skulle dit å gratta henne. Sen var jag ju väldigt nyfiken att se Tommy och Kristinas lägenhet!!
 Här öppnas det paket för fullt!
 Bästa lekparken!!
 Tommy ÄR snyggaste "stekarn"
Lägenheten var superfin! Det är nästan så man ångrar sig att man bor i Skorped........Nära till affär, gångavstånd till två lekparker, lämpligt långt in till stan, å det bästa av allt = Gångavstånd till Matcompaniet..........(Kolla in coolaste fondväggen!!)

Fast när jag tänker efter har jag också:

Gångavstånd till affär
Lekpark på andra sidan vägen
Inte SÅ långt till stan
Inom snar framtid har jag även gångavstånd till PERS CAFÉ, KIOSK, RESTAURANG OCH PUB !!!

Så det blir nog till att bo kvar i Skorped ett tag till.....